Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: Ministerul Agriculturii nu face niciun fel de campanie electorală


Ministerul Agriculturii nu face niciun fel de campanie electorală, ci doar ministrul, însă numai atunci când este în afara programului, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Daniel Constantin, ca reacţie la solicitarea UDMR de a se lua măsuri împotriva unor funcţionari din MADR şi Ministerul Finanţelor Publice, care ar fi răspândit o scrisoare pe care Uniunea o consideră că fiind antimaghiară, naţionalistă şi şovină.

"Nu am auzit declaraţia preşedintelui UDMR şi nici nu cred să se fi întâmplat aşa ceva. Este posibil să fie aşa-numitele spamuri. De altfel, domnul Giurăscu, din cunoştinţele mele, fiind candidat al Partidului Conservator, candidează în Bucureşti, în sectorul 4. Deci, nu avea niciun fel de relevanţă să trimitem acele mail-uri către zona Transilvaniei. Dar vă asigur că instituţia publică numită Ministerul Agriculturii nu face niciun fel de campanie electorală, ci numai persoana ministrului, atunci când este în afara programului", a afirmat Daniel Constantin.
Întrebat dacă va dispune începerea unei anchete, acesta a răspuns afirmativ, însă a ţinut să dea asigurări că nu a existat o astfel de abordare la nivelul ministerului pe care îl conduce.

UDMR a solicitat, miercuri, măsuri împotriva unor funcţionari din ministere care ar fi răspândit o scrisoare pe care o consideră că fiind antimaghiară, naţionalistă şi şovină.
Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că acţiunea ar aparţine unor funcţionari din ministerele Finanţelor şi Agriculturii.
''A apărut 'Manifestul pentru sănătatea României", semnat de academicianul Dinu Giurăscu, în care se arată că, la o prezenţă ridicată a românilor la alegeri, UDMR nu intră în Parlament şi se mai spune "să dăm maghiarilor o lecţie". Manifestul circulă în diferite organisme ale administraţiei centrale şi judeţene. În Ministerul Finanţelor şi în Ministerul Agriculturii, funcţionari publici participă la acţiune şi trimit sute de emailuri în baza de date. Un consilier superior de la Finanţe a trimis în fiecare judeţ sute de emailuri cu acest manifest. Acţiunea este împotriva legii şi a tuturor legilor nescrise ale eticii şi nu ajută nici comunitatea maghiară, nici cetăţenii români această retorică naţionalistă, şovină şi antimaghiară. Cerem celor două ministere să ia măsuri şi să cerceteze aceste contravenţii", subliniat Kovacs Peter.
De asemenea, el cere intelectualilor maghiari şi români să ia atitudine faţă de documentul respectiv.
Şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că respinge retorica naţionalistă.

"Resping cu fermitate acea scrisoare deschisă transmisă prin persoane din administraţia centrală a acad. Dinu Giurăscu, care este un text antimaghiar, şovin. Respingem astfel de retorici în 2012, care ne întorc în anii ‘90, perioadă pe care credeam că o putem uita", a afirmat Kelemen Hunor.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat, miercuri, la lansarea de către Metro România a programului "Bunătăţi din România", susţinut de ministerul de resort, care vizează încurajarea consumului de produse româneşti prin realizarea de parteneriate cu producătorii români.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus