Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

România, prezentă cu 12 producători la Vinexpo-2013 la Bordeaux

vin-2
România este prezentă cu 12 producători de vinuri româneşti la cea de-a XVII-a ediţie a expoziţiei internaţionale Vinexpo-2013, care se desfăşoară în perioada 16-20 iunie 2013, la Bordeaux (Franţa), se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, remis marţi.

Participarea românească la această manifestare s-a realizat în cadrul Programului de promovare a exporturilor româneşti, în administrarea Ministerului Economiei în cooperare cu Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România - APEV.
În cadrul pavilionului românesc îşi expun produsele Crama Ceptura, Davino Producţie, Halewood România, MV Romexim Trading, Senator Wine, Serve, Vigna Petrovaselo, Vincon Vrancea, Viticola Corcova, Crama Garboiu, Domeniile Săhăteni, AMB Wine Company.
Producătorii români promovează, pe lângă soiurile de vinuri internaţionale, soiuri originale româneşti precum Fetească Neagră, Fetească Regală, Fetească Albă şi Tămâioasă Românească. Exportatorii români prezenţi au avut încă din prima zi numeroase întâlniri cu importatori, firme de distribuţie din UE şi din afara spaţiului comunitar, creându-se astfel reale posibilităţi de identificare a unor oportunităţi de export pentru vinurile româneşti.
Pe parcursul celor cinci zile ale manifestării sunt programate conferinţe şi prezentări de produse, precum şi un program special de degustări de produse “Tastings by Vinexpo”.

La ediţia din 2013 a Vinexpo sunt prezenţi 2.400 de expozanţi din 45 de ţări, printre care Franţa, Italia, Spania, Germania, România, SUA, Chile, Argentina, Brazilia, Mexic, Uruguay, Africa de Sud, Serbia, Slovacia, Malta, Norvegia, Sri Lanka, iar numărul vizitatorilor este estimat la 45.000 de persoane.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus