Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: Singura problemă care există în bugetul MADR este legată de subvenţia la motorină

motorina
Singura problemă care există în bugetul Ministerului Agriculturii este legată de subvenţia la motorină, a subliniat, vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, în Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

"Singura problemă care există în bugetul MADR este legată de subvenţia la motorină, iar acest lucru se întâmplă pentru că nu există un cadrul legal pentru a prelungi modalitatea de subvenţionare din 2012. Gândim în momentul de faţă o metodă de a notifica Comisia Europeană pentru a acorda şi în 2013, într-un anumit cuantum, subvenţia la motorină deoarece este extrem de importantă pentru fermieri", a spus Daniel Constantin.
În privinţa taxării inverse la cereale, şeful MADR a subliniat că MFP a făcut deja o solicitare pentru prelungirea acestui sistem, însă el nu va mai putea fi aplicat dacă se va introduce TVA redusă.
Acest lucru a fost confirmat şi de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, care a afirmat că, în luna septembrie 2012, a depus personal la Bruxelles cererea pentru prelungirea taxării inverse la cereale cu încă 2 ani.
"Am primit în prima fază un răspuns negativ, dar la notificare, iar CE nu poate refuza o notificare ci doar o cerere. Am depus cererea, dar este posibil ca în martie în urma demersurilor întreprinse şi de alte ţări, precum Polonia, să se extindă mecanismul de taxare inversă şi să nu mai fie nevoie de avizul prealabil al CE. Dacă va avea succes în martie la Bruxelles atunci se va aplica şi altor sectoare importante pentru noi, chiar în absenţa unui aviz specific de la comisie", a spus Voinea.

Referitor la cadastrul agricol, Daniel Constantin a arătat că, în programul de guvernare, este prevăzută realizarea gratuită a cadastrului însă trebuie avută o discuţie în acest sens şi cu Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Ministrul Agriculturii a arătat că speră să existe fonduri suficiente pentru ca acest proces să înceapă din 2013.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus