Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: În perioada următoare se deschide sesiunea de cereri pentru subvenţia acordată pentru bunăstare la porcine

porci-1
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, miercuri, că în câteva zile va fi deschisă sesiunea de primire de cereri în cazul subvenţiilor acordate pentru bunăstare în domeniul creşterii porcinelor şi păsărilor, sesiune dedicată fermierilor care au început producţia în 2013.

"De asemenea, o măsură foarte aşteptată care se va deschide, probabil, în zilele următoare, chiar astăzi am primit răspunsul de la Comisia Europeană cu privire la o nouă sesiune de primiri de cereri pentru bunăstarea în domeniul creşterii porcinelor şi păsărilor, pentru cei care au început activitatea în anul 2013”, a declarat ministrul Agriculturii într-o conferinţă de presă.
Daniel Constantin a precizat că pentru aceste două sectoare există sume considerabile din fonduri europene, din 2012 până în 2017, pe bază de angajament anual.
"Era o problemă vizavi de cei care şi-au început activitatea în anul 2013, pentru că nu primeau acest sprijin pentru bunăstare. Cu alte cuvinte, erau dezavantajaţi în economia reală, pe piaţă, vizavi de cei care aveau deja un angajament semnat şi o producţie începută în trecut, pentru că aceştia primeau această formă de subvenţionare. Cred că se face oarecum dreptate şi am găsit resursele necesare din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru a aloca sume şi pentru aceştia. Rămâne să anunţăm data la care se vor primi aceste cereri pentru noile angajamente", a mai declarat ministrul Agriculturii.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus