Noile hedere VARIO, CERIO şi MAXFLEX. Precizie şi inovaţie în format compact
19/08/15 13:57 Adăugat în: Stiri agricultura | Stiri agricole
Cu noile implemente MAXFLEX, VARIO şi CERIO, CLAAS a făcut ca inovaţiile în materie de hedere din categoria de putere LEXION să fie accesibile şi pentru fermele de dimensiuni medii şi mici. Pentru hederele cu lățime de lucru de 10.5 si 12 m, CLAAS oferă un cărucior cu 2 axe, dintre care cea din spate viratoare.
Anul trecut, CLAAS a introdus două noi generaţii de hedere care aduc inovaţii tehnice interesante, VARIO 930/770 şi CERIO 930/770, cu lăţimi de lucru de 9,30 şi 7,70 m pentru seria de combine de recoltat LEXION şi TUCANO. Cele mai importante caracteristici sunt platforma cu bară de tăiere reglabilă pe o distanță de 700 mm, trecerea mai rapidă de la grâu la rapiţă, melcul de alimentare cu diametru mai mare şi vizibilitate îmbunătăţită din cabină asupra platformei barei de tăiere. CLAAS oferă acum aceste beneficii fermelor de dimensiuni medii, mici şi contractorilor din agricultură odată cu introducerea noilor modele VARIO şi CERIO cu lăţimi de lucru mai mici de 7,7 m pentru LEXION, TUCANO şi AVERO.
Patru noi hedere VARIO
Cu o bară de tăiere reglabilă între -10 cm şi +60 cm şi plăcile integrate pentru seminţele de rapiţă, hederele VARIO oferă trecerea rapidă de la recoltarea grâului la cea a rapiţei. Despicătorii de lan şi cuţitele de tăiere pentru rapiţă pot fi montate şi demontate fără a fi nevoie de folosirea sculelor, datorită unor cuplaje rapide. Montarea cuţitelor laterale de tăiere pentru rapiţă activează automat pompa hidraulică care le acţionează. Poziţiile de capăt ale platformei şi tamburului sunt transmise automat de la bara de tăiere la combina de recoltat. Chiar şi cu echipamentul de rapiţă montat, platforma poate fi ajustată pe o distanță de 15 cm pentru a se putea adapta condiţiilor de recoltat. Bara de tăiere este acţionată rapid, simplu şi direct folosind maneta de comandă din cabină. Acest lucru permite operatorului să se adapteze rapid şi la condiţiile de recoltat. Prin intermediul celor patru noi hedere VARIO 680 / 620 / 560 / 500, CLAAS a făcut aceste avantaje accesibile pentru LEXION 600, TUCANO 500, 400, 300 şi AVERO 240 şi 160.
Trei noi hedere CERIO
CLAAS oferă acum trei noi hedere standard pentru combinele de recoltat LEXION, TUCANO şi AVERO: CERIO 680 / 620 / 560. Întregul cadru, melcul de alimentare, sistemele de acţionare şi tamburii hederelor CERIO sunt identice cu cele folosite pentru seria VARIO. Hederele CERIO includ şi poziţia automată de parcare şi opţiunea de ajustare a lungimii platformei. Lungimea platformei poate fi reglată manual în 5 poziţii cuprinse între -10 şi +10 cm. Astfel, şi hederul CERIO poate fi adaptat la condiţiile de recoltat.
În definitiv, îmbunătăţirea performanţelor combinelor de recoltat începe cu hederul. Alimentarea uniformă poate îmbunătăţi performanţele cu până la 10%.
Cinci noi hedere MAXFLEX
O recoltă perfectă începe cu o tăiere perfectă. Este valabil cu precădere pentru leguminoase precum boabele de soia, mazăre şi linte, ale căror păstăi cresc aproape direct pe sol. Pentru a elimina pierderile în timpul recoltării, recoltele trebuie cosite la o distanţă mică faţă de sol. Datorită barei flexibile cu degete de ghidare, hederul MAXFLEX de la CLAAS se adaptează automat la cele mai mici denivelări ale solului, prevenind tragerea pământului şi murdărirea cuţitelor. Până acum, MAXFLEX era disponibil doar pentru combina LEXION cu lăţimi de lucru de 12,00 şi 10,50 m. Cu cele cinci hedere noi MAXFLEX 930 / 770 / 620 / 560, CLAAS introduce acum şi o nouă bară cu degete cu o flexibilitate de până la 180 mm pentru lăţimi de lucru cuprinse între 9,30 şi 5,60 m. În combinaţie cu reglarea unghiului de tăiere de pe transportorul central, pierderile de colectare pot fi prevenite pe întreaga lăţime de lucru, chiar şi în condiţii dificile de recoltat. Despicătorii de lan sunt mobili şi pot urmări conturul solului. În timpul operării, patinele de sub heder rămân în permanenţă în contact cu solul. Forma lor rotundă garantează contactul optim la fiecare unghi de tăiere.
MAXFLEX nu este doar flexibil, ci şi polivalent. Pentru folosirea la recoltatul grâului, bara de tăiere poate fi rigidizată mecanic sau hidraulic. În plus, sub heder sunt montate bare cu senzori pentru reglarea automată a înălţimii de tăiere. Astfel, MAXFLEX este gata pentru a fi utilizat la recoltarea grâului şi poate fi folosit ca un heder standard CERIO.
Noul cărucior de transport cu 2 axe, cu punte spate viratoare
În timpul recoltării grâului, nu este timp de pierdut la trecerea de pe câmp pe şosea şi de la o recoltă la o altă recoltă. Hederele de dimensiuni mari trebuie să poată fi transportate în siguranţă pe şosele, manevrate în spaţii înguste şi încărcate şi descărcate cu uşurinţă. De aceea, CLAAS a lansat noul cărucior de transport cu 2 punţi şi 4 roți viratoare pentru hederele cu lăţimi de lucru de 10,50 şi 12,30 m, evidenţiat în special prin caracteristicile îmbunătăţite de remorcare şi manevrabilitatea în viraje. Puntea faţă este o punte pivotantă şi se poate adapta la terenul accidentat. Pot fi montate dispozitive speciale pentru a permite transportul simplu al implementelor SUNSPEED, CONSPEED şi CONSPEED LINEAR. Acelaşi principiu se aplică şi hederelor cu cuţite laterale pentru rapiţă. Cuţitele laterale pentru rapiţă pot fi depozitate în cutia de transport de pe căruciorul hederului, fiind astfel mereu la îndemână. Noul cărucior de transport este disponibil opţional în versiunea cu 25 km/h sau 40 km/h, cu sau fără sistem de frânare şi cu bară de tracţiune lungă sau scurtă. Alte dotări opţionale includ roată de rezervă, un girofar, iluminare cu LED-uri şi lumini de marcare a conturului exterior.
Noile hedere sunt proiectate in Harsewinkel și produse în Torokszentmiklos, Ungaria.
Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în agricultură. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.
Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus