Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ministerul Agriculturii lucrează la o strategie multianuală în domeniul agricol


Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) lucrează la o strategie multianuală în domeniul agricol, care va fi trimisă spre asumare viitorului Parlament, până la sfârşitul acestui an.

"Lucrăm la o strategie multianuală în domeniul agricol care va fi trimisă spre asumare viitorului Parlament şi care va cuprinde toată legislaţia specifică din sectorul agricol, cu investiţii, priorităţi şi buget multianual. Vrem să fie ca un Cod agricol. Dacă va fi bugetată corespunzător şi va fi asumată de noul Parlament, automat ea va trebui respectată indiferent de ce partid va veni la putere. Până acum a venit fiecare minister cu câte o strategie, cu câte o idee, dar care nu erau asumate", a declarat secretarul de stat în MADR Daniel Botănoiu.
Acesta a precizat că este importantă prezentarea unei astfel de strategii în Parlament, chiar dacă nu va fi aprobată până la finele anului, deoarece vor începe discuţiile pe marginea ei.

"Important este să găsim la un loc toate domeniile din agricultură şi tot ceea ce vrem să facem în următorii ani, să le prezentăm şi pe urmă să înceapă discuţiile pe ea. Asta nu înseamnă că în decembrie va fi aprobată. Este important acest lucru pentru că în ultimii 20 de ani nu a mai fost asumată în Parlament o astfel de strategie pe agricultură, ci doar anumite lucruri punctuale, cum ar fi Ordonanţa 82 privind modificarea Legii irigaţiilor, care deşi a fost asumată în Parlament, deocamdată este blocată", a explicat reprezentantul MADR.
Potrivit acestuia, pachetul legislativ va fi unul complet care va conţine, printre altele, o Lege a irigaţiilor, Legea arealelor irigabile, Legea păşunilor, Legea certificatelor de producător şi legislaţia privind creditul ipotecar funciar şi comasarea.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus