Înnodătorul CLAAS de înaltă performanţă cu control automat al presiunii de compactare şi ghidare activă a aerului
19/08/15 13:39 Adăugat în: Stiri agricultura | Stiri agricole
Până în prezent, modelele QUADRANT 3200 şi 2200 de la CLAAS au fost utilizate pentru realizarea de baloţi cu dimensiunile 120 x 70 cm. Ambele prese de balotat pentru baloţi dreptunghiulari au fost acum complet reproiectate. Astfel, CLAAS a revizuit şi cel mai vechi brevet şi prezintă acum noul înnodător de înaltă performanţă CLAAS sub forma noului QUADRANT 5200 şi 4200. În timpul dezvoltării presei QUADRANT 5200, atenţia a fost concentrată asupra performanţelor, densităţii baloţilor şi confortului operatorului. Noul QUADRANT 4200 este caracterizat prin varietatea de opţiuni privind dotările şi printr-un nou design.
Elementul central al fiecărei prese de balotat CLAAS este înnodătorul. CLAAS a proiectat şi fabricat proprii înnodători încă din 1921, fiind singurul producător de prese de balotat care a făcut acest lucru. Până acum, fabrica de prese de balotat din Metz, Franţa, a produs peste un milion de unităţi. Înnodătorul simplu CLAAS este apreciat în practică datorită înnodării fiabile, fără a produce deşeuri nedorite de sfori.
Redefinirea caracteristicilor de bază ale înnodătorului
Pentru a asigura o productivitate ridicată, CLAAS a mărit dimensiunea generală a înnodătorului şi a redefinit fiecare pas al procesului de înnodare. În plus, noul înnodător de înaltă performanţă include acum şi controlul activ al ansamblului cu sfoară şi degete şi ghidare activă a aerului pentru curăţarea înnodătorului. Designul cosorului înnodătorului şi al plăcii de reţinere a sforii a fost modificat pentru a permite utilizarea cu capete de sfoară mai lungi şi înnodarea mai rezistentă a sforilor de calitate diferită. Noul sistem de control activ al ansamblului cu sfoară şi degete ţine strâns sfoara în timpul procesului de umplere a balotului, aceasta fiind supusă unei tensiuni reduse în timpul fazei de compactare.
Pentru a asigura curăţarea eficientă chiar şi în cazul paielor foarte fine şi fragile, ventilatorul TURBO FAN de înaltă performanţă pentru noile prese pentru baloţi dreptunghiulari a fost echipat cu un sistem de ghidare activă a aerului. Cu ajutorul acestui sistem, pendulele oscilante asigură un flux de aer concentrat şi controlat activ. Aerul, care atinge o viteză de 140 km/h, nu este direcţionat doar către partea din faţă, ci şi către părţile laterale ale înnodătorului, menţinându-l în orice moment curat, fără materiale reziduale.
Pentru a simplifica operaţiunile de întreţinere, cadrul înnodătorului nu mai este fixat permanent prin înşurubare, ci poate fi pivotat în sus fără a utiliza vreo sculă. Pentru lucrările efectuate noaptea, cutia pentru sforile înnodătorului şi acele pot fi echipate opţional cu iluminare LED.
Noul control automat al presiunii de compactare
Cu noul sistem automat de control al presiunii de compactare, cunoscut şi sub denumirea APC (AUTOMATIC PRESSURE CONTROL), noile prese de balotat pot fi acum utilizate permanent la puterea maximă instalată. Pentru a realiza acest lucru, operatorul introduce pur şi simplu în terminalul ISOBUS, înainte de începerea procesului de presare, densitatea dorită a baloţilor şi calitatea sforii de legare utilizate. În funcţie de aceste două valori, care sunt măsurate cu ajutorul a 4 senzori de pe înnodător şi cadrul principal, presa de balotat reglează automat presiunea de compactare. Datorită APC, chiar şi operatorii neexperimentaţi pot atinge întotdeauna randamentul maxim al utilajului şi al sforii şi poate produce baloţi cu greutate uniformă, indiferent de calitatea materialului balotat.
Senzorii APC de pe trei înnodători sunt incluşi în dotarea standard. APC poate fi echipat opţional cu KCS (sistemul de control al înnodătorilor), cu şase senzori pentru monitorizarea înnodătorilor. Cu noul sistem KCS, calitatea de înnodare a fiecărui înnodător individual este afişată continuu pe terminal, pentru operator. Interfaţa terminalului noilor prese de balotat poate fi adaptată în funcţie de nevoile operatorului. Pe lângă terminalul COMMUNICATOR II, CLAAS oferă acum posibilitatea operării cu ajutorul tabletei prin noua aplicaţie „EASY on board”.
Prima presă de balotat cu alimentare hidraulică
Odată cu lansarea modelului QUADRANT 5200, CLAAS devine primul producător de prese de balotat care adaugă o alimentare hidraulică la gama sa de pick-up-uri. Datorită antrenării hidraulice a pick-up-ului, sistemului POWER FEEDING SYSTEM (PFS) şi rolei presoare posterioare, viteza de alimentare pot fi adaptată şi readusă la setarea iniţială în mod confortabil din cabină, în cazul unor blocaje. Astfel, operatorul poate conduce mereu la puterea maximă, fără griji, indiferent de condiţiile de recoltat. În acelaşi timp, viteza de alimentare poate fi redusă pentru recoltele sensibile, cum ar fi lucerna, pentru a minimiza pierderile de frunze.
Cea mai ridicată frecvenţă a pistonului disponibilă pe piaţă
În timpul dezvoltării noului QUADRANT 5200, atenţia s-a concentrat în mare parte pe creşterea randamentului şi a densităţii baloţilor. În consecinţă, performanţele de balotare au crescut cu 30%, frecvenţa pistonului a crescut de la 51 la 56 de curse pe minut, iar camera de presare a fost mărită cu 40 cm, ajungând la 3,85 m. Sunt obţinuţi astfel baloţi cu densitate mai mare, mai stabili, precum şi un randament general mai bun.
QUADRANT 5200 înlocuieşte QUADRANT 3200 şi va fi disponibil fără cuţite în varianta ROTO FEED, cu 25 de cuţite în varianta ROTO CUT şi cu 51 de cuţite împreună cu sistemul de tocare FINE CUT.
Gamă variată de echipamente
QUADRANT 4200 înlocuieşte QUADRANT 2200 şi este disponibil în variantele ROTO FEED sau ROTO CUT. Pe lângă noul înnodător de înaltă performanţă şi noul design, această presă de balotat este caracterizată în mod deosebit prin gama extinsă de opţiuni de dotări, de exemplu noile sisteme APC sau KCS. CLAAS oferă, de asemenea, tocătorul frontal SPECIAL CUT pentru cele două noi prese de balotat.
Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră agricultură. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.
Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus