Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: Importurile de fructe din Turcia vor fi analizate cu atenţie în perioada următoare


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat marţi că toate importurile de fructe din Turcia vor fi analizate pentru o perioadă, după ce au fost descoperite la un control astfel de produse cu un conţinut ridicat de fungicide.

El a confirmat că 120 de tone de grapefruit din Turcia au fost distruse după confiscarea lor în urma unui control al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Ministerului Agriculturii din cauza unui conţinut mai mare de fungicide decât cel prevăzut de regulamentele europene.

"Toate fructele care se vor importa din Turcia în perioada următoare vor fi supuse analizei celor două instituţii. E vorba de un fungicid folosit pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor pentru aceste plante identificat peste doza admisă de regulamentele europene. Folosit în cantităţi mari poate produce efecte negative animalelor şi consumului uman. Datoria noastră este să asigurăm cetăţenilor din România, dar şi din UE standarde de calitate superioară. Pentru o perioadă de acum înainte să analizăm cu mai mare atenţie toate importurile de fructe din Turcia", a spus Constantin, la Parlament.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus