Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Biathlon® 4D – erbicidul BASF, performant în diferite condiții meteorologice. Eficacitate garantată chiar și la temperaturi scăzute.

biathlon-4d
Fiecare fermier știe că ploaia și temperaturile scăzute pot afecta eficacitatea produselor pentru protecția plantelor. Tocmai de aceea, produsele care acționează în diferite condiții meteorologice atrag interesul fermierilor, întrucât oferă atât flexibilitate în aplicare, cât și liniștea că o ploaie neașteptată nu va anula efectul tratamentului aplicat. Dacă ne referim la combaterea buruienilor, un astfel de exemplu este erbicidul inovator Biathlon® 4D, produs de compania BASF, care oferă numeroase beneficii pentru optimizarea activității în câmp și reprezintă ceea ce specialiștii BASF numesc primul control 4D al buruienilor din culturile de cereale păioase.
Biathlon® 4D oferă 4 beneficii esențiale: independență față de condițiile meteo, spectru larg de combatere, flexibilitate în aplicare și compatibilitate excelentă cu alte produse.

1. Independență față de condițiile meteo: toleranță la variații de temperatură și rezistență la ploaie

Condițiile climatice instabile din primăvară nu reprezintă o problemă atunci când este folosit produsul Biathlon® 4D. Astfel, datorită formulării WG, Biathlon® 4D oferă o combatere sigură a buruienilor chiar și după o ploaie ce apare la o oră de la aplicare și are eficacitate dovedită chiar și la temperaturi scăzute, începând cu 3° C.

Biathlon-temperaturi-scazute

2. Spectru larg de combatere a buruienilor dicotiledonate

Pentru o combatere eficientă a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase, vă puteți baza pe Biathlon® 4D.
Acesta conține două substanțe active, tritosulfuron (familia chimică sulfoniluree) și florasulam (familia chimică triazolopirimidine), cu efect sinergic. Acestea acționează asupra enzimei ALS (acetolactatsintază), pe care o inhibă prin blocarea sintezei aminoacizilor esențiali. Beneficiul generat de combinarea celor două substanțe active vine din faptul că acestea nu aparțin aceleiași familii chimice. Prin urmare, cele două substanțe au caracteristici diferite de acţiune asupra enzimei ALS.
Ambele substanțe sunt absorbite în primul rând prin intermediul frunzelor și se distribuie apoi în întreaga plantă, a cărei creștere se oprește. Primele simptome apar sub forma frunzelor afectate de cloroză și a frunzelor ofilite, iar mai târziu apare necroza. Printre buruienile cu frunză lată combătute cu succes de Biathlon® 4D se numără și buruienile mai dificile, precum: Amaranthus retroflexus (știrul), Galium aparine (Turița), Centaurea cyanus (Albastrea), Veronica persica (Ventrilica), Lamium purpureum (sugel puturos), Chenopodium album (Loboda porcească), Polygonum aviculare (troscotul), Matricaria chamomila (muşeţelul), Sinapis spec. (muştarul sălbatic) sau Papaver rhoeas (Macul de câmp).

Biathlon-combatere-buruieni

3. Flexibilitate în aplicare

Biathlon® 4D se aplică postemergent la cultura de cereale păioase, începând cu stadiul BBCH 13 până la stadiul BBCH 39, oferind totodată și o fereastră largă de aplicare. Recomandarea BASF este ca erbicidul Biathlon® 4D să fie folosit împreună cu adjuvantul Dash® HC. Doza recomandată este între 40-70 g/ha + 1 l/ha adjuvant Dash® HC. Adjuvantul crește absorbția substanțelor active prin creșterea capacității de penetrare și retenție a frunzelor.

4. Compatibilitate excelentă cu alte produse

Biathlon® 4D este unul dintre cele mai apreciate produse ale companiei BASF. Unul dintre motive este și compatibilitatea excelentă pe care o are în combinație cu alte produse, de exemplu cu fungicide sau cu regulatori de creștere. Recomandarea pentru fermieri este să consulte însă înainte tabelele de compatibilități sau să contacteze reprezentantul producătorului.

Aplicare-Biathlon

Modul recomandat de preparare a soluției de stropit utilizând Biathlon® 4D:

• Se umple rezervorul cu apă până la jumătate, sau ¾ din capacitatea acestuia.
• Se adaugă Biathlon® 4D. Dacă e cazul, adăugați apoi și alte produse. Adjuvantul Dash® HC se toarnă la final. Adăugați în acest timp încet apă multă și agitați permanent soluția
• Umpleți apoi recipientul complet cu apă și continuați să agitați soluția de stropit, pentru un amestec uniform al produselor.
• Folosiți soluția de stropit în întregime, imediat după ce ați preparat-o.
• Respectați toate normele de siguranță și protecție a mediului în timpul preparării, erbicidării și după ce ați stropit.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus