Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ministrul Agriculturii: Mai mult de 30% din alocarea financiară din PNDR va fi destinată măsurilor de agromediu

daniel-constantin-4
România s-a adaptat pe noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) astfel încât mai mult de 30% din viitoarea alocare fianciară să fie destinată măsurilor de agromediu, a declarat, joi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la Forumul regional privind viitorul agriculturii.

"Vorbim de o Politică Agricolă Comună (PAC) reformată, mult mai verde, iar meritul principal este al comisarului Dacian Cioloş, care a ţinut foarte mult ca anumite elemente să fie incluse în PAC. În viitoarea PAC 30% din bugetul fiecărui Program Naţional de Dezvoltare Rurală, în toate statele membre, trebuie să fie destinat măsurilor prietenoase cu mediul, măsurilor de agromediu, şi România s-a pliat pe această cerinţă obligatorie a Comisiei Europene, deşi am spus de la momentul acela că România are nevoie de mai multe investiţii în dezvoltarea agriculturii româneşti, de îmbunătăţirea randamentului la hectar şi apoi de a ne preocupa de mediul înconjurător. Am înţeles că acesta este trendul şi cred că fermierii au înţeles şi ne-am adaptat cu noul PNDR astfel încât chiar mai mult de 30% din viitoarea alocare să fie destinată acestor măsuri", a explicat ministrul Agriculturii.
Daniel Constantin a afirmat că aceste obiective pot coexista în condiţii de echilibru sau cu nuanţarea uneia dintre cele două, ambele în contextul unei strategii şi abordări moderne.

Organizaţia Europeană a Proprietarilor de Pământ împreună cu Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România organizează joi, la Bucureşti, conferinţa regională a celui de-al 7-lea Forum privind viitorul agriculturii (FFA), subiectele abordate vizând problemele agriculturii la nivel mondial, schimbările climatice şi modul în care poate coexista competitivitatea şi protecţia mediului în agricultură românească.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus