Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CEC Bank lansează un produs de creditare pentru crescătorii de ovine şi caprine

roni-2
CEC Bank lansează Creditul APIA - Zootehnie (ovine/caprine), implementat în parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), în baza convenţiilor privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la speciile ovine şi caprine 2013.

Potrivit băncii, creditele se acordă în lei, iar valoarea creditului poate fi între 85% - 90% din suma cuvenită, prevăzută în adeverinţa eliberată de APIA, în funcţie de performanţa financiară a clientului.
Costurile practicate de CEC Bank pentru finanţarea acestor clienţi sunt următoarele: dobânda cuprinsă între 8,33% şi 8,83%, în funcţie de clasa de performanţă financiară în care se încadrează clientul, comisionul de gestiune de 0,35% şi comisionul de acordare de 0,50%, aplicate la valoarea creditului acordat şi percepute de bancă la acordarea creditului.
Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor în cadrul PNDC în sectorul zootehnic ovine/caprine, dar nu mai târziu de data stabilită în Convenţia încheiată de bancă cu APIA şi FGCR sau în actele adiţionale ulterioare.
“Prin lansarea acestui produs de creditare, CEC Bank continuă să se implice în susţinerea sectorului agricol prin acordarea finanţărilor în condiţii atractive, unui număr impresionant de IMM şi persoane fizice”, a declarat preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea.
Clienţii eligibili care pot accesa aceste tipuri de credite sunt beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional. Prima pe cap de animal este în cuantum de 30 de lei.

În plus, CEC Bank acordă consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus