Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

INS: Producţia agricolă a urcat la 78,46 miliarde de lei în 2013, pe fondul creşterii producţiei vegetale

teren-5
Producţia agricolă s-a cifrat, anul trecut, la 78,464 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creştere de 24,5% comparativ cu anul precedent, pe fondul majorării producţiei vegetale cu 38,8%, potrivit datelor definitive ale Institutului Naţional de Statistică (INS) remise, miercuri, AGERPRES.

Pe de altă parte, valoarea serviciilor agricole a contribuit cu numai 1% la valoarea producţiei ramurii agricole la nivel naţional.
Creşterea producţiei vegetale, înregistrată în cele opt regiuni de dezvoltare, variază între 52,3%, în regiunea de dezvoltare Sud - Est, şi 25,1% în regiunea de dezvoltare Vest.
La producţia animală creşterile s-au situat între 3%, în regiunea de dezvoltare Vest, şi 0,9% în regiunea de dezvoltare Centru.
Pe de altă parte, în regiunea de dezvoltare Bucureşti - Ilfov s-a înregistrat o scădere de 13,5% a producţiei animale iar în regiunea de dezvoltare Sud - Muntenia producţia s-a redus cu 0,1%.
“Cele mai mari valori ale producţiei ramurii agricole s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, urmată de regiunile de dezvoltare Sud-Est şi Nord-Est, iar cele mai mici în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, regiune agricolă de mică importanţă.
Structura valorii producţiei ramurii agricole în anul 2013 este asemănătoare cu cea din anul precedent. La producţia vegetală ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (21,4%), Sud-Est (17,8%) şi Nord-Est (16,1%), iar la producţia animală revine regiunilor de dezvoltare Nord-Est (18,1%), Sud-Muntenia (16,3%) şi Nord-Vest (14,5%)”, se precizează în comunicatul INS.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus