Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ideile dumneavoastră pentru „Agricultura prin satelit” vă pot aduce bani - Premiu oferit de CLAAS

claas-satelit-1
Ideile dumneavoastră pentru „Agricultura prin satelit” vă pot aduce bani

Harsewinkel, Februarie 2014. Studenţii şi tinerii fermieri din Europa şi Africa au la dispoziţie mai puţin de o lună pentru a se înscrie la o competiţie majoră referitoare la modul în care utilizarea în agricultură a tehnologiei prin satelit poate îmbunătăţi producţia şi eficienţa şi poate reduce impactul asupra mediului. Organizatorii afirmă că până în prezent sunt reprezentate 10 ţări şi vor ca numărul acestora să crească! Suma totală de 13.000 € reprezintă premiul pentru categoria „Agricultură prin Satelit”, oferit celei mai de succes poveşti sau idei noi, trimise până la data de 14 aprilie 2014. Însă ca prim pas, toţi concurenţii trebuie să îşi înregistreze datele până la data de 28 februarie, pe pagina de internet a concursului: www.farmingbysatellite.eu

Premiul reprezintă o iniţiativă a Autorităţii Europene de Supraveghere a Sistemului Global de Navigaţie prin Satelit GNSS (GSA) şi este oferit de CLAAS, unul dintre cel mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global, şi experţii în protejarea recoltelor de la Bayer CropScience.

Obiectivul competiţiei este promovarea utilizării navigaţiei prin satelit în agricultură şi a
avantajelor acesteia către clienţii finali. Concurenţii individuali sau membrii echipelor trebuie să aibă vârste de maxim 32 de ani. Aceştia pot trimite eseuri cu studii de caz sau idei noi şi inovaţii, în special care se bazează pe Serviciul European Geostaţionar Mixt de Navigare (EGNOS), sistemul GALILEO care urmează să fie dat în folosinţă şi COPERNICUS (Programul European de Observare a Pământului).

Gian-Gherardo Calini, directorul Departamentului de dezvoltare de piaţă din cadrul GSA a declarat: „Căutăm soluţii inventive care utilizează tehnologia prin satelit „gratuită” ce pot ajuta fermierii din întreaga lume. Anticipăm înscrieri atât ale echipelor comerciale, cât şi din partea studenţilor în agricultură, horticultură şi ştiinţe ale naturii. Aceasta este o oportunitate fantastică oferită tinerilor pentru a beneficia de o expunere excelentă a ideilor lor în faţa companiilor şi universităţilor de top.”
Detaliile complete privind competiţia sunt disponibile pe pagina de internet www.farmingbysatellite.eu

Arhiva de fotografii de pe pagina de Internet claas.com
Accesaţi arhiva noastră de fotografii pentru presă disponibilă online. Aceasta conţine o mulţime de fotografii, disponibile gratuit, care pot fi utilizate pentru reportaje jurnalistice. Accesaţi: www.claas-group.com > Arhiva de fotografii


Despre CLAAS
CLAAS (www.claas.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westphalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi a utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. produse fabricate cu ajutorul tehnologiei informatice de ultimă generaţie în domeniul agriculturii. Firma CLAAS are în jur de 9.000 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri record de 3,4 miliarde de euro în exerciţiul anului financiar 2012.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus