Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Tulcea: Suprafaţa irigată anul acesta în judeţ, în scădere faţă de anul trecut

irigatii-1 copy
Suprafaţa irigată anul acesta în judeţul Tulcea de Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), respectiv 5.484 de hectare, a fost de aproape trei ori mai mică decât cea de anul trecut, potrivit conducerii filialei teritoriale a instituţiei.

Directorul filialei teritoriale a ANIF, Marius Damian, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Prefectura judeţului, că scăderea suprafeţei irigate a apărut pe fondul precipitaţiilor înregistrate în primăvara acestui an. 'Cantităţile de precipitaţii din primăvară au asigurat necesarul de umiditate din sol şi în aceste condiţii s-a redus şi cererea primită din partea agricultorilor, astfel că anul acesta s-a irigat o suprafaţă totală de 5.484 de hectare', a afirmat directorul ANIF.
Damian a amintit că anul trecut ANIF a irigat o suprafaţă totală de aproape 14.000 de hectare în judeţul Tulcea.
Referindu-se la plata serviciilor furnizate organizaţiilor agricole din judeţ, conducerea ANIF a menţionat că, până în prezent, instituţia statului a încasat 48% din prestaţiile aferente campaniei de irigaţii din acest an.
“Cele două organizaţii ale utilizatorilor de apă din judeţ care au încheiat contracte anul acesta înregistrează debite în valoare totală de peste un milion de lei pentru prestaţiile de care au beneficiat anul trecut. În timpul unei întâlniri desfăşurată la Tulcea cu ministrul Agriculturii, s-a stabilit reeşalonarea debitelor în perioada octombrie- decembrie 2014 şi urmează să mă întâlnesc cu reprezentanţii asociaţiilor din Sabangia şi Sarichioi pentru a vedea în ce măsură vor putea să-şi respecte lunile acestea obligaţiile asumate”, a precizat Marius Damian.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus