Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Mehedinţi: Investiţie de aproximativ 1,5 milioane euro în infrastructura de legumicultură a judeţului

legume-2
Preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli (APA) Mehedinţi, Cornel Stroescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în infrastructura de legumicultură a judeţului Mehedinţi s-au investit aproximativ 1,5 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, 75% din suma respectivă este nerambursabilă şi provine de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Rurală, diferenţa fiind asigurată de un fermier din localitatea Dănceu.
"În extravilanul acestei localităţi s-au amenajat aproximativ două hectare de sere de unde, în această toamnă, vor pleca spre piaţă primele zeci de tone de roşii, castraveţi şi ardei', a precizat Stroescu.
La rândul său, întreprinzătorul agricol Ionuţ Buculeasa a declarat că recoltele se anunţă destul de bogate, acest lucru fiind posibil prin importarea din Ungaria de răsaduri productive.
"De asemenea, la producţiile pe care le vom obţinem până în luna decembrie au mai concurat şi condiţiile de aclimatizare şi irigatul plantelor, care se efectuează printr-un sistem IT şi echipamente de udare performante", a spus Buculeasa.
El a mai arătat că în judeţul Mehedinţi, până în 1989, existau sere pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare care, cu timpul, au dispărut din cauza retrocedării terenurilor.
"Acum se mai află în exploatare doar microferma mea. Este greu, dar rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor. Aici, la Dănceu, se produc primele legume ecologice din judeţul Mehedinţi", a spus Buculeasa.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus