Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

GastroPan, cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică se mută lângă Bucureşti

panificatie-1
Cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică din România şi una dintre cele mai importante expoziţii de gen din Europa Centrală şi de Est se va muta de la Târgu Mureş, lângă Bucureşti, începând cu ediţia din acest an, a anunţat miercuri, Daniel Maior, directorul de comunicare al evenimentului.

Daniel Maior a precizat că decizia mutării ediţiei a V-a a Târgului GastroPan la Exporom din oraşul Pantelimon a fost luată ca urmare a lipsei unui spaţiu expoziţional suficient de încăpător în zona Transilvaniei, cel mai mare de acest gen fiind la Târgu Mureş, de circa 6.000 de metri pătraţi.
“Noua locaţie din Pantelimon oferă un spaţiu de 12.000 de metri pătraţi, dublu faţă de Târgu Mureş, iar acest lucru ne va permite să desfăşurăm mai multe concursuri, inclusiv demonstraţii de coacere a pâinii, care necesită instalaţii de mari dimensiuni. În al doilea rând, decizia mutării a fost luată ca urmare a vizibilităţii evenimentului, întrucât Târgul GastroPan începe să aibă un mare grad de internaţionalizare. Am căutat şi alte spaţii, însă deocamdată majoritatea sunt în diferite faze de execuţie”, a declarat Daniel Maior.
Ediţia a V-a a expoziţiei se va desfăşura în perioada 11-14 aprilie, iar la eveniment sunt aşteptaţi în jur de 140 de expozanţi şi peste 20.000 de vizitatori.
GastroPan a fost iniţiat în anul 2009, la Sovata, de Revista Cofetarul-Brutarul şi Gastro Media din Odorheiul Secuiesc, când într-un spaţiu expoziţional de 1.500 de metri pătraţi au participat 42 de expozanţi, iar apoi a fost mutat la Târgu Mureş, unde la ediţia din 2012, pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi au expus peste 100 de firme de specialitate, numărul vizitatorilor fiind de 14.250.

Pe lângă expoziţia de echipamente, ingrediente şi tehnologii, la GastroPan vor avea loc demonstraţii practice susţinute de specialişti premiaţi la nivel internaţional şi la concursurile pe diverse categorii: Pâinea anului 2013, Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie (vând tema Muzica), Produse de Patiserie (Tematica: Produse funcţionale), Decorare tort (Tematica: Tort de botez), Creaţie artistică în cofetărie (Tematica: Tradiţii), Îngheţata Anului 2013, Sculptură în fructe şi legume şi Platouri Preparate Calde.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus