Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

ProCredit Bank a încheiat convenţia cu APIA pentru sprijinirea sectorului zootehnic


ProCredit Bank România a semnat convenţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pentru finanţarea sectorului zootehnic, în baza subvenţiilor primite de beneficiari pentru anul 2012, informează, vineri, banca.

Finanţările pot fi accesate începând din această lună.
Potrivit sursei citate, în baza acestei convenţii, banca acordă finanţare pentru capitalul de lucru pentru beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare pentru sectorul zootehnic, la speciile bovine, ovine şi caprine, în sumă maximă de 90% din valoarea subvenţiei ce urmează a fi încasată de la APIA.
Linia de credit oferită de ProCredit Bank are maturitate maximă până la data de 30 septembrie 2013, data limită pentru încasarea ultimelor tranşe din subvenţiile APIA de către agricultori. Atât creditul iniţial, cât şi dobânda aferentă se restituie în momentul încasării sumelor de la APIA.
Banca acceptă garanţii flexibile (cesiune de creanţă pe sumele încasate de la APIA sau contract de garanţie personală, în funcţie de suma acordată). În plus, clienţii pot apela la garanţiile oferite de Fondul de Garantare a Creditului Rural cu care ProCredit Bank are încheiată o convenţie de colaborare.

ProCredit Bank este o bancă cu servicii complete, orientată spre dezvoltare.
În România, ProCredit Bank a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare de renume internaţional, cum ar fi: BERD, IFC - Membră a Grupului Băncii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germană de investiţii) şi IPC.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus