Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Buzău: Peste 100 de tineri beneficiază de fonduri europene pentru instalarea tinerilor fermieri


În judeţul Buzău au fost înregistrate 158 de proiecte ale tinerilor fermieri, cu o valoare de 5.372.000 euro, dintre care 108 proiecte au îndeplinit condiţiile de eligibilitate, cu o valoare totală eligibilă de 3.564.000 euro, pentru care nu s-a întocmit raportul final de selecţie.

''Ne situăm în primele 15 judeţe din ţară în ceea ce priveşte gradul de absorbţie a fondurilor europene'', susţine directorul adjunct al Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Buzău, Nicuşor Zarzu.
În judeţul Buzău, potrivit sursei citate, cea mai mare sumă a fost solicitată la Măsura 123 ''Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere'', prin cele şapte proiecte solicitate în sesiunea 2 iulie-14 august 2012 având o valoare eligibilă totală de 22.527.397 euro, proiectele fiind în curs de evaluare.
''Investiţiile prin Măsura 123 privesc construirea spaţiilor pentru depozitare dotate cu uscătoare sau aparatură de laborator, construirea spaţiilor pentru procesare (ciuperci, cereale, ulei etc.) sau a morilor de făină. Prioritare pentru beneficiari sunt şi investiţiile care prevăd înfiinţarea secţiilor de prelucrare a deşeurilor animale, a fabricilor de nutreţuri combinate, a fabricilor de procesare lapte, a silozurilor, a abatoarelor pentru păsări, a unităţilor de vinificaţie etc. Cea mai accesată investiţie este cea de construire a spaţiilor pentru depozitarea cerealelor sau a produselor agricole'', a mai spus sursa citată.

'2012 a fost un an bun pentru aplicanţii buzoieni. Ne situăm în primele 15 judeţe din ţară în ceea ce priveşte gradul de absorbţie a fondurilor europene. Un Grup de Acţiune Locală din judeţ, GAL Drumul Vinului, a fost nominalizat pe lista de bune practici a Agenţiei de Plăţi. Pe acest an am primit deja 30 de cereri de finanţare depuse de GAL-uri pe diverse măsuri'', a mai spus directorul adjunct al OJPDRP Buzău, Nicuşor Zarzu.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus