Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Guvernul va aproba, săptămâna viitoare, măsurile privind alocarea de bani pentru producătorii afectaţi de secetă


Toate măsurile care trebuie adoptate în privinţa agriculturii, inclusiv distribuirea de bani către producătorii afectaţi de secetă, vor fi aprobate în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei săptămânale a Executivului, premierul Victor Ponta.

"Domnul ministru al agriculturii a pregătit, şi săptămâna viitoare vom aproba în Guvern, toate măsurile pe care le avem de luat pentru sfârşitul acestui an pentru agricultură, graţie unor bani pe care, sper, să-i încasăm, am înţeles, în timp util pentru a fi distribuiţi către producătorii afectaţi de secetă. Înţeleg că 400 de milioane de lei sunt deblocaţi pentru POSDRU şi urmează să fie, evident, în discuţii cu Ministerul Afacerilor Europene şi Ministerul Muncii. Banii urmează să fie plătiţi către beneficiarii de proiecte pe măsură ce aceste cereri se transmit mai departe pentru decontare", a menţionat Ponta.
În acelaşi context, al fondurilor europene, primul-ministru a precizat că trebuie reduse efectele negative constatate de auditul din anii 2010-2011 şi l-a invitat pe ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, să continue dialogul în acest sens cu reprezentanţii Comisiei Europene.

"Vă rog mult, domnul ministru Orban, împreună cu ceilalţi miniştri, să continuaţi discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene. Nu ne foloseşte la nimic să spunem că marile probleme au fost în 2010 şi 2011 şi că acum trebuie să plătim noi pentru ele. Singurul lucru care ne foloseşte este angajamentul nostru de a încerca pe cât posibil să reducem efectele negative constatate de auditul din 2010 şi 2011 şi cum să reuşim că deblocăm acolo unde lucrurile sunt blocate, fie că vorbim despre programul Operaţional Regional, fie că vorbim de competitivitate sau de mediu", a subliniat şeful Guvernului.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus