Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Giurgiu: Au fost acordate plăţi în avans pentru 83% din fermierii din judeţ

teren-4
Directorul APIA Giurgiu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că la nivelul judeţului au fost acordate plăţi în avans privind plata unică pe suprafaţă pentru un număr de 11.523 de fermieri, respectiv, 83% din totalul de 13.833 de fermieri din judeţ.

“La nivelul judeţului Giurgiu, au fost acordate plăţi în avans pentru 11.523 de fermieri din totalul de 13.833 de fermieri, suma totală plătită fiind de 32.289.407, 01 lei. Astfel, în judeţ au fost efectuate plăţi pentru 83 la sută din fermieri în condiţiile în care media pe ţară a fost de 73 la sută, iar pe primul loc s-a situat judeţul Vaslui, care a autorizat la plată 84 la sută din fermieri. Prin rezultatul înregistrat, judeţul Giurgiu se poziţionează pe locul al doilea pe ţară, iar acest rezultat a fost posibil pentru că specialişti APIA din judeţ au lucrat non-stop în ultimele zile, inclusiv în ziua de 1 Decembrie", a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul APIA Giurgiu, Carmen Miron.
Ea a spus că "niciodată plăţile în avans nu au fost efectuate în proporţie de sută la sută" şi că 'în anii buni, în judeţul Giurgiu, la această dată, plăţile erau efectuate în proporţie de 95 la sută”.
“Fermierii neplătiţi la nivelul judeţului Giurgiu sunt cei pentru care au fost efectuate controale pe teren, fermierii care au fost în teledetecţie adică în control prin satelit şi fermierii care au avut diverse probleme pe dosare şi nu au răspuns. Cei 17 la sută care au rămas vor fi plătiţi la sfârşit, atunci când se va face plata regulară (plata finală), termenul limită fiind 30 iunie 2016”, a menţionat Carmen Miron.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus