Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Tulcea: Pagube de peste 62 de milioane de lei în agricultură în urma secetei

seceta-3
Peste 53.000 de hectare au fost afectate anul acesta de secetă în judeţul Tulcea, valoarea totală a pagubelor fiind de 62,7 milioane de lei, potrivit Instituţiei Prefectului.

“În toate cele trei etape de evaluare a pagubelor provocate în agricultura tulceană de seceta din această vară, Grupul tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a evaluat peste 53.000 de hectare de culturi, suprafaţă care reprezintă circa 18% din suprafaţa totală cultivată anul acesta în judeţ. Valoarea totală a pagubelor este de 62,701 milioane lei”, a declarat joi prefectul Marin Bădiţă.
Cele mai mari suprafeţe afectate au fost cultivate, potrivit sursei, cu floarea-soarelui şi porumb.
Membrii CJSU s-au reunit, joi, într-o nouă şedinţă pentru a aproba procesele verbale de constatare a calamităţilor provocate de secetă în cazul unei suprafeţe de 31.531 de hectare afectate în proporţie de peste 30%.
Toate procesele verbale aprobate de membrii CJSU în ultimele luni, în urma semnalelor primite din partea agricultorilor, vor fi înaintate Direcţiei Judeţene pentru Agricultură. Raportul întocmit de această instituţie va fi transmis Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus