Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Sorin Minea (Romalimenta): Fiscalitatea este singura care poate aduce o creştere agriculturii din România


Fiscalitatea este singura care poate aduce o creştere agriculturii din România şi industriei agricole, a declarat, joi, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, într-o conferinţă de profil.

"Nu mă interesează prea mult impozitul pe profit pentru că nu-l am, la fel cum nu mă interesează CAS-ul şi celelalte. Pe mine mă interesează comerţul, iar dacă scade CAS-ul cu două puncte nu vând mai mult cu un gram. În schimb, dacă ar scădea TVA ar fi cea mai inteligentă mişcare pentru că negustorii reali din piaţă vor micşora preţurile ca să îşi crească vânzările pentru că ei supravieţuiesc din volum", a spus Minea.
Acesta a arătat că majorarea preţurilor în piaţă este dictată de cei care lucrează la negru, considerând că autorităţile ar trebui să facă controale la nivelul întregii pieţe, nu doar la cei care lucrează cinstit.
"Negustorii din piaţa neagră măresc preţurile alimentelor pentru că ei supravieţuiesc din tunuri. Lărgirea bazei de impozitare a dus la acest impozit de 24%, insuportabil la şi pentru consumatorul care mănâncă. Poate la maşini ţine, la produse de de lux precis, dar la salam, brânză de vaci sau la lapte nu ţine. De asemenea, este nevoie şi de un control echitabil. Dacă noi suntem controlaţi pentru tot ceea ce facem, atunci să fie controlată toată piaţa, pentru că altfel mi se pare un lucru distructiv la adresa noastră", a adăugat Sorin Minea.
Situaţia actuală a industriei alimentare din România şi interacţiunea cu comerţul modern au fost analizate joi într-o conferinţă de profil la care au participat reprezentanţi ai sectorului, atât din sistemul de stat cât şi din cel privat.

Evenimentul a prezentat oportunităţile şi provocările în comercializarea produselor agricole autohtone şi importanţa cooperării în lanţul logistic alimentar în oglindă cu exemple din alte ţări europene.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus