Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CEC Bank a acordat sprijin unui număr de 58.000 fermieri din 2008 până în prezent


CEC Bank a acordat sprijin, prin SAPS, unui număr de aproximativ 58.000 fermieri, din 2008 până în prezent, valoarea creditelor acordate fiind de circa 999 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă, remis miercuri.

Banca a încheiat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. (FNGCIMM) convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) - Campania 2012. Astfel, CEC Bank a lansat cel de-al XVI-lea produs în parteneriat cu APIA.
Creditele se acordă în lei, valoarea finanţării fiind majorată de la 80% până la maximum 90% din suma cuvenita din SAPS, denominată în lei.
Costurile aplicate de bancă sunt o dobândă cuprinsă între 9,4% şi 9,9%, în funcţie de clasa de performanţă financiară în care se încadrează clientul, şi un comision de gestiune de 0,25% aplicat la valoarea acordată şi perceput la acordarea creditului.
Creditele beneficiază de garanţia emisă de FGCR sau FNGCIMM, care reprezintă un procent de până la 80% din valoarea creditului acordat. Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai târziu de data stabilită în convenţiile încheiate de bancă cu APIA, FGCR/FNGCIMM sau în actele adiţionale ulterioare. Clienţii CEC Bank beneficiază de consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.

APIA a încheiat Convenţii cu BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Banca UniCredit Ţiriac Bank, Banca Carpatica, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, OTP Bank România, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, Bancpost şi Procredit Bank.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus