Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ministerul Agriculturii va rămâne cu trei secretari de stat; Achim Irimescu şi Daniel Botănoiu vor fi confirmaţi pe posturi


Ministerul Agriculturii va rămâne cu trei secretari de stat, doi dintre ei - Achim Irimescu şi Daniel Botănoiu - urmând să fie confirmaţi pe posturi până la finele acestei săptămâni, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

"Ministerul Agriculturii va rămâne cu trei secretari de stat. Vor fi confirmaţi până la sfârşitul acestei săptămâni Daniel Botănoiu şi Achim Irimescu, acesta din urmă fiind susţinut de Partidul Conservator, chiar dacă nu face parte. Ca şi tehnocrat cred că ţara are nevoie de experienţa domniei sale", a precizat Constantin.
Pe de altă parte, secretarul de stat numit de PNL, Gheorghe Albu, va fi înlocuit, tot PNL urmând să vină cu mai multe propuneri în acest sens.
"Probabil, PNL va numi pe cineva până la sfârşitul acestei săptămâni. În ceea ce priveşte secretarul general, am făcut o rocadă, respectiv l-am numit secretar general pe Daniel Ionescu, cel care era secretar general adjunct la MADR, iar actualul secretar general, Sorin Chemu, devine adjunct", a spus ministrul Agriculturii
Şeful MADR a mai menţionat că va reduce şi numărul de consilieri existenţi la cabinetul ministrului, precum şi pe cei ai secretarilor de stat.
"Din 12 consilieri existenţi la nivel de ministru vor rămâne doar opt, iar la nivel de secretar de stat vor exista pe fiecare poziţie câte patru consilieri", a adăugat Daniel Constantin.
Premierul Victor Ponta a declarat recent că numărul de angajaţi va fi redus cu 5 - 10% în majoritatea ministerelor, reducerea aplicându-se şi la numărul consilierilor din aparatul ministerial şi a celor care deţin funcţii de conducere.

"De la numărul de consilieri vom trece, până pe 31 martie, la reducerile în aparatul central, atât ale funcţiilor de conducere cât şi ale numărului de angajaţi. Nu există în nicio structură a aparatului central, guvernamental, un singur post suplimentar aprobat. Dimpotrivă, deja, după primele hotărâri de Guvern privind reorganizarea ministerelor, în majoritatea ministerelor există o reducere între 5%- 8%- 10% a numărului de personal", a declarat premierul Victor Ponta.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus