Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

BASF anunță descoperirea unui nou element primordial – Vivando®

vivando-1
În data de 12 noiembrie, BASF a lansat la Hotel Internațional Sinaia un nou fungicid inovator pentru combaterea făinării la vița de vie.

Evenimentul de lansare al produsului a anunțat descoperirea unui nou element primordial, Vivando®. Alături de aer, apă, pământ și foc, Vivando® devine esențial în dezvoltarea armonioasă a culturii de viță-de-vie. Cu ajutorul acestui produs, tehnologia vine în sprijinul naturii, astfel încât viticultorii să poată asigura cele mai bune condiții pentru obținerea unei recolte de calitate.
În cadrul evenimentului, fermierii vor participa la dezbateri, subiectele abordate fiind principalele probleme privind combaterea bolilor viței-de-vie, soluții BASF împotriva făinării și rezultatele utilizării Vivando® pe loturi demonstrative din Ungaria. Alături de fermierii români, la eveniment vor participa și specialiști din Ungaria și Cehia.

Vivando® este un fungicid de ultimă generație, bazat pe metrafenonă din familia chimică a benzofenonelor. Are acțiune preventivă și parțial curativă. Produsul oferă viticultorilor noi mijloace pentru a controla făinarea și de a proteja randamentul și potențialul de calitate. Prin multiplele sale caracteristici, Vivando® satisface cererea producătorilor de struguri pentru o aplicare ușoară și profitabilitate superioară.
Vivando® este un fungicid cu un mod unic de acțiune, înhibând ciuperca în diferite stadii de dezvoltare și infecție. Astfel, Vivando® acționează pe mai multe niveluri și protejează efectiv planta împotriva atacului de făinare.

“Fermierii așteaptă de mult timp acest produs pentru prevenirea apariției făinării și managementul rezistenței. Având în vedere că în cursul acestui an făinarea a creat cele mai mari probleme cultivatorilor de viță-de-vie, Vivando® va îmbogăți lista de produse destinate combaterii acesteia”, declară Robert Băicoianu, Specialty Crops Manager BASF.

La BASF, noi creăm chimie, şi facem acest lucru de 150 de ani. Portofoliul nostru include o gamă largă de produse, de la substanţe chimice de bază, produse pentru industria materialelor plastice, produse de performanţă şi produse pentru protecţia plantelor până la petrol şi gaze. Ca lider în domeniul industriei chimice, combinăm succesul economic cu protecţia mediului şi responsabilitatea socială. Cu ajutorul ştiinţei şi inovaţiei, ne ajutăm clienţii din aproape toate industriile să facă faţă cerinţelor curente şi viitoare ale societăţii. Produsele şi soluţiile noastre contribuie la conservarea resurselor, asigurarea nutriţiei şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Am rezumat această contribuţie în obiectivul nostru global: Creăm chimie pentru un viitor sustenabil.
În anul 2014 BASF a realizat vânzări de aproximativ 74 miliarde EUR şi a avut peste 113.000 angajaţi la sfârşitul anului.
Acţiunile BASF sunt cotate la bursele din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (AN).
Informaţii suplimentare despre BASF sunt disponibile pe internet la adresa www.basf.com.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus