Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Hunedoara: Ultima zi pentru agricultorii care solicită subvenţia la motorină

motorina
Fermierii care doresc să primească subvenţie din partea statului pentru motorina folosită la lucrările agricole mai au la dispoziţie to zi, până pe 31 ianuarie, pentru a se adresa structurilor APIA din teritoriu cu cereri în acest sens, solicitările trebuind să fie însoţite de documentele doveditoare ale achiziţiei de carburant.

Conducerea APIA Hunedoara apreciază că peste 200 de agenţi economici vor depune solicitări de compensare a accizei la motorină, până pe 31 ianuarie.
“Estimăm că, până la sfârşitul lunii ianuarie, peste 200 de agenţi economici vor depune cereri la sediul APIA Hunedoara pentru obţinerea subvenţiei la motorină. Apreciem că valoarea subvenţiei la motorină, pe trimestrul al patrulea din 2012, se va ridica la peste 400.000 de lei”, a declarat directorul executiv al APIA Hunedoara, Marcel Socol.
Potrivit acestuia, agenţii economici care lucrează în agricultură pot primi o sumă de 1,162 lei pentru fiecare litru de motorină folosit, valoarea fiind calculată ca o diferenţă între acciza normală şi cea subvenţionată de stat.

Cererile de subvenţionare a motorinei se întocmesc şi se depun pentru carburantul folosit în trimestrul patru din anul 2012.
Valoarea subvenţiilor la motorină plătite agricultorilor hunedoreni pentru primele trei trimestre ale anului trecut se ridică la 1,3 milioane de lei.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus