Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS prezintă prima remorcă de transport

claas-cargos-9000
CLAAS continuă politica sa de investiţii masive în segmentul remorcilor. După prezentarea unui model complet nou în cursul verii trecute, respectiv remorca cu dublă întrebuinţare CARGOS 8000, compania a lansat în această vară un nou produs în cadrul segmentului. Compania a prezentat noul CARGOS 9000, o remorcă de volum superior, la momentul potrivit pentru sărbătorirea a „50 de ani de remorci autoîncărcătoare produse la Bad Saulgau”. CLAAS prezintă acum la târgul Agritechnica un model complet nou de remorca de transport CARGOS 700, completând astfel gama de produse pentru sectorul verde.

Uzina CLAAS pentru tehnologie de recoltat furaje din Bad Saulgau, Germania, dezvoltă şi produce remorci autoîncărcătoare de 50 de ani. În 2009, compania a făcut pas semnificativ pe plan tehnologic cu CARGOS 9000, intrând astfel în segmentul remorcilor autoîncărcătoare cu dublă întrebuinţare aflat în continuă creştere. Modelul mai mic, CARGOS 8000, a fost lansat anul trecut, având numeroase caracteristici inovatoare. În timpul procesului de proiectare, inginerii au fost luate în considerare şi cerinţele privind fabricarea unei remorci doar pentru transportul furajelor. În consecinţă, CARGOS 700 are același șasiu şi structură ca remorcile autoîncărcătoare cu dublă întrebuinţare. În partea din spate, bena utilizează forma conică a celorlalte remorci . Numai panoul frontal a fost modificat pentru un volum de încărcare mărit de până la 51 m3. Acesta este înclinat cu 30 grade în față pentru a ușura descărcarea totală a benei. Podeaua cu racleți este, ca de obicei, galvanizată, iar mecanismul de antrenare fiind perfect protejat de fiecare parte, de profilul C. O antrenare cu două viteze a podelei este disponibilă opţional.

CLAAS a integrat şi componentele modulare ale șasiului şi pneurile remorcilor autoîncărcătoare cu dublă întrebuinţare. Din numeroasele soluții de echipare propuse, menționăm, în special, suspensia mecanică sau hidraulică, axele tandem sau tridem și diferite modele de anvelope cu dimensiuni de până la 30,5". Prin modelele CARGOS 700 şi CARGOS 9000, CLAAS oferă în premieră versiuni tridem cu punţi viratoare. Bara de tracţiune hidraulică face parte din dotarea standard şi poate fi prevăzută opţional cu un sistem de suspensie. Coborârea barei de tracţiune este utilă atunci când realizaţi prima tocare a recoltelor de pe teren, în timp ce ridicarea barei facilitează descărcarea rapidă şi integrală a remorcii la siloz. Sunt disponibile opţional două role pentru o descărcare și mai uniformă. Acestea pot fi montate şi demontate rapid, la fel ca în cazul CARGOS 8000/9000.

Remorca este utilizată fără un terminal, cu ajutorul a trei dispozitive de comandă cu acţiune dublă şi a unui dispozitiv de comandă cu acţiune unică din tractor. În zilele lungi care se prelungesc până noaptea, este disponibil un pachet de lumini LED, suplimentar faţă de luminile de lucru standard.

CARGOS 700 va fi disponibil pentru recolta din 2016 sub forma a trei modele cu volum de încărcare cuprins între 36,5 şi 51 m3.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus