Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

INS: Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la toate speciile, în septembrie

pasari-4
Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la toate speciile în luna septembrie, comparativ cu luna precedentă, potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică publicate vineri.

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 23,3%, respectiv cu 24,9%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 8,3%, respectiv cu 6,5%. În luna septembrie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 24,5% din totalul sacrificărilor de bovine.
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut cu 11,6%, respectiv cu 9,9%. În luna septembrie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 86,8% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 5,2%, respectiv cu 6,5%.
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,4%, respectiv cu 16,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 5,9% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. În acest tip de unităţi, numărul de ovine şi caprine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 18,2%.
Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 10,0%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate, cât şi la greutatea în carcasă, cu 2,2%, respectiv cu 12,7%.
Faţă de luna septembrie a anului trecut, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a crescut la porcine, ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine a scăzut; greutatea în carcasă a acestora a crescut la toate speciile.
Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 3,6%, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 1,7%. Numărul sacrificărilor de bovine în unităţile industriale specializate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu3,9%.
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 10,4%, respectiv cu 10,3%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât numeric, cât şi la greutatea în carcasă, cu 10,7%, respectiv cu 11,7%.
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 3,2%, respectiv cu 2,4%. Numărul sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 19,0%, respectiv cu 24,6%.
Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,4%, respectiv cu 14,4%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate, cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 11,4%, respectiv cu 16,9%.
INS precizează că, în lunile analizate, greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate prezintă uşoare oscilaţii.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus