Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Hunedoara: Peste 200 de fermieri au solicitat subvenţii pentru motorina folosită la lucrările agricole

motorina
Peste 200 de fermieri din judeţul Hunedoara au solicitat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) acordarea de subvenţii pentru motorina folosită la lucrările agricole şi la cele zootehnice în trimestrul patru al anului trecut, sumele de plată depăşind 256.000 de lei.

"Cererile pentru acordarea subvenţiei la motorină au putut fi depuse până la data de 31 ianuarie 2013. La sediul APIA au fost înaintate 230 de cereri, pentru o sumă de 256.752 lei. Nu au fost probleme în ceea ce priveşte documentaţia primită în vederea calculului subvenţiei, iar banii vor fi achitaţi fermierilor în scurt timp", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul APIA Hunedoara, Marcel Socol.
Agenţii economici care lucrează în agricultură pot primi o sumă de 1,162 lei pentru fiecare litru de motorină folosit, valoarea fiind calculată ca o diferenţă între acciza normală la acest carburant şi cea subvenţionată de stat.

Pe ansamblul anului trecut, 920 de fermieri hunedoreni au solicitat subvenţionarea motorinei folosite pentru producţia agricolă. Valoarea totală a subvenţiei calculate de APIA Hunedoara se ridică la 1,42 milioane lei, din care 800.462 lei au fost plătiţi pentru lucrările efectuate în sectorul zootehnic, iar diferenţa pentru lucrările agricole din sectorul vegetal.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus