Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

VOLTO 1300 T, 800 TH, 80, 60 - MAX SPREAD pentru greble mari şi mici

Claas-Volto
După introducerea conceptului MAX SPREAD la modelul VOLTO 1100 şi extinderea ulterioară a gamei de modele, prin lansarea de anul acesta a modelelor VOLTO 700, 800 şi 900, CLAAS prezintă încă patru modele care integrează acest concept de succes şi premiat.

Conceptul MAX SPREAD este caracterizat prin așezarea tangenţială a ghearelor. În comparație cu un sistem convenţional, acesta oferă braţelor de împrăştiere, atunci când sunt aliniate pe direcţia de deplasare, o cursă mai lungă. Astfel, randamentul sporit al operaţiei de ridicare rezultat, permite viteze de lucru mult mai mari. În plus, în comparaţie cu braţele de împrăştiere convenţionale, fluxul de material recoltat este antrenat de rotoare aproape în linii drepte. Acest lucru are ca efect manevrarea delicată a recoltei, putând fi împrăştiate fără nicio problemă chiar şi plantele cu frunze, cum ar fi lucerna. Poziţia de antrenare a ghearelor are, de asemenea, un efect pozitiv asupra distribuţiei furajelor. Ghearele reţin materialul recoltat pentru mai mult timp, distribuindu-le uniform pe întreaga lăţime, chiar şi la viteze mari de lucru.

MAX SPREAD pentru greble de dimensiuni mari din familia VOLTO
În calitate de succesor al modelului VOLTO 1320 T, noul VOLTO 1300 T utilizează conceptul MAX SPREAD. Având 10 rotoare, un diametru al rotorului de 1,70 m şi o lăţime de lucru de 13,00 m, acesta este cea mai mare greblă împrăştietoare din gama curentă de produse CLAAS. Alături de numeroase detalii îmbunătăţite, la acest model a fost optimizat sistemul de rabatare, iar grebla împrăştietoare are un nou dispozitiv de ridicare la capătul brazdei pentru traversarea peste drumuri agricole, poduri şi trecerea peste obstacole, precum şi pentru efectuarea diverselor manevre în timpul utilizării. Acesta este controlat separat, cu ajutorul unei supape hidraulice cu dublă acțiune. Cel mai mare model din familia VOLTO este, prin urmare compact, dar şi versatil în timpul efectuării lucrărilor, şi sigur în timpul deplasării pe drum.

Varianta tractată în locul tehnologiei de cuplare în trei puncte.
Noul VOLTO 800 TH cu MAX SPREAD este o variantă tractată, creată pe baza modelului VOLTO 800. Acest utilaj are şase rotoare cu diametrul de 1,70 m, asigurând o lăţime de lucru de 7,70 m şi a fost creat special pentru piaţa din America de Nord.

MAX SPREAD chiar şi pentru greble de dimensiuni mici
Modelele cu eficienţă dovedită VOLTO 77 şi 58 sunt înlocuite de modelele VOLTO 80, respectiv 60, iar conceptul MAX SPREAD este oferit, de asemenea, pentru prima dată în cadrul segmentului de greble cu diametru mic al rotorului. Având şase sau opt rotoare cu diametru de 1,30 m şi o lăţime de lucru între 5,80 m și 7,70 m, acestea sunt utilizate drept utilaje puternice cu întrebuinţări multiple pentru ferme de furaje de dimensiuni mici şi medii.

Pentru a se adapta diferitelor condiţii ale recoltei, unghiul de împrăştiere poate fi reglat acum pentru modelele VOLTO 1300 T şi VOLTO 800 TH între 16° şi 12°, iar pentru VOLTO 80 şi 60 între 14,5° şi 18°, fără a utiliza scule.


Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus