Euroferma emisiune de agricultura zootehnie industrie. Emisiunea TV Euroferma. Stiri agricultura. Euroferma online N24. Anunturi agricole. Idei afaceri agricole, stiri agricole.

Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 129
Stacks Image 131
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 132
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
BASF
Pioneer
Prutul SA
Saaten Union
Nufarm
IPSO AGRICULTURA
Stacks Image 133

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Difuzare
Reluare
Duminica la ora 15:15.
Sâmbăta la ora 10:00.
Duminica la ora 13:30.
Sâmbăta la ora 10:30.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Makhteshim Agan Romania
Soprano 125 SC
Zamir 40 EW
Stacks Image 139
Emisiuni 2022
Stacks Image 138
Emisiuni anterioare
Stacks Image 137
Emisiuni 2021

Euroferma veselă, partea 2

Data difuzării: 26 decembrie 2021
Emisiune-51-2021---Euroferma-Vesela-2---HD-1080-25p
Tema: Ultima ediție a emisiunii Euroferma din 2021 am dedicat-o unui partener, AGRII, care a răspuns provocării de a răspunde la un tir de 44 de întrebări în echipă: Monalisa Ungureanu, Marcel Sîrghiac și Valerian Iștoc. Împreună am încercat să vă arătăm că profesioniștii au și altă latură decât cea pe care o știți zi de zi. Ne-am alăturat lor urându-vă Crăciun fericit și un an mai bun!

Euroferma veselă, partea 1

Data difuzării: 19 decembrie 2021
Emisiune-50-2021---Euroferma-vesela---HD-1080-25p
Tema: A devenit o tradiție peste care nu vrem să trecem ca la finalul anului să pregătim o altfel de Euroferma, una veselă. Anul acesta, păstrând moda podcasturilor, am invitat în fața dumneavoastră oameni care au legătură cu agricultura dar sunt gata sa ne arate o alta fata a lor.
Am pregatit pentru ei un set de 44 intrebari… precum cele 44 pahare.
Invitatul nostru la primul podcast vesel este Cosmin Iancu, tânăr fermier pe care l-am descoperit de câțiva ani și pe care deja multă lume îl cunoaște ca un manager de fermă performant. Luați un pahar de vin, relaxați-vă și urmăriți o serie de emisiuni “neserioase".

Practici agricole sustenabile

Data difuzării: 12 decembrie 2021
Emisiune-49-2021---Practici-agricole-sustenabile---HD-1080-25p
Tema: Este destul de greu la ora actuală să ne dăm seama ce cere Politica Agricolă Comună prin eco scheme, de la fermieri. Dar dacă este să ne uităm la un exemplu de bune practici, care se pot încadra în aceste scheme, pentru care fermierii vor fi recompensați, avem exemplu modelul creat de Lucian Buzdugan în Insula Mare a Brăilei.
În efortul nostru continuu de a găsi și aduce în fața telespectatorilor informații valoroase, am descoperit pe canalul de Youtube - Farm Forum, inițiat de APPR, un material realizat cu domnul Lucian Buzdugan, într-un interviu acordat doamnei Cristina Cionga.

Decizii înțelepte, partea 2

Data difuzării: 5 decembrie 2021
Emisiune-48-2021---Decizii-intelepte-partea-2---HD-1080-25p
Tema: Standul Startec este cel ce găzduiește astăzi, vizita noastră alături de Marius Mitra la târgul din Bolognia. Despre vizita în standul Startec pot concluziona că - dacă mașinile din curtea fermierului, nu sunt integente și precise, se pot face. Și acesta este o afacere de familie din Italia, ce dorește să se extindă în România prin noua rețea de dealeri, creată recent.
În partea a doua, Mihai Mirițescu și Ionuț Bărbulescu ne ajută să ne reamintim portofoliul de floarea soarelui, a companiei Saaten-Union, pe care l-am văzut la Drajna.

Decizii înțelepte

Data difuzării: 28 noiembrie 2021
Emisiune-47-2021---Decizii-intelepte---HD-1080-25p
Tema: Continuăm în această ediție, vizita prin târgul de la Bolognia, EIMA, alături de Marius Mitra și ne oprim de acestă dată la standul Eurospand. În partea a doua a emisiunii, facem în sediul Corteva - România, alături de Jean Ionescu și Maria Cîrjă, o radiografie a anului 2021 și perspective de viitor pentru principalele culturi.

Viitor promițător

Data difuzării: 21 noiembrie 2021
Emisiune-46-2021---Viitor-promitator---HD-1080-25p
Tema: La mijlocul lunii noiembrie am găsit condiții ideale de aplicare a tratamentelor de toamnă pentru grâu și răpiță, în ferma Agrotrust din județul Giurgiu. Am stat de vorbă cu Cristian Coman, administratorul fermei, și cu Cătălin Viziru, directorul de marketing al FMC, despre planul de tratamente din portofoliul companiei.

Salvați ciobanul român!

Data difuzării: 14 noiembrie 2021
Emisiune-45-2021---Salvati-ciobanul-roman---HD-1080-25p
Tema: De generații, oierii români au relații comerciale cu țările arabe. Această tradiție este amenințată cu dispariția de o legislație care este acum în dezbatere, privind transportul animalelor vii din Europa către țări terțe. În această ediție am dat voce ciobanului care îngrijește Miorița, prin vocea președintelui Romovis, Nicolae Cioranu, și a colegilor din Marginimea Sibiului.

Agricultura în familie

Data difuzării: 7 noiembrie 2021
Emisiune-44-2021---Agricultura-in-familie---HD-1080-25p
Tema: Ediția cu numărul 44 a emisiunii EUROFERMA este realizată la EIMA, târgul de mașini și utilaje agricole din Bologna. Am descoperit că din 1400 de expozanți peste 1000 sunt firme afaceri de familie care au crescut și rezistă încă în Italia.
Falc este una dintre aceste companii al cărui CEO l-am întâlnit la expoziție, Paulo Zama. Afacerea a început in anii ’60 și am avut timp pentru a vizita această fabrică. Probabil că cea mai coerentă abordare a pieței românești este prin afaceri de familie. Alături de Marius Mitra, reprezentantul Falc în România, am avut ocazia să vorbim cu mai mulți distribuitori care sunt la rândul lor afaceri de familie: doamna Loredana Marinescu - CESIVO, Craiova, cu Puiu Andronache - Techfarm Agro.
Surpriza cea mai mare ne-a fost oferită de fermierii care au venit să viziteze acest târg Nicusor Urziceanu si Contantin Petrisor, la care am putut deslusi o prietenie ce leagă acești fermieri asemănătoare relațiilor familiale despre care vorbeam inițial.

Utilajul potrivit

Data difuzării: 31 octombrie 2021
Emisiune-43-2021---Utilajul-potrivit---HD-1080-25p
Tema: O nouă ediție a emisiunii Euroferma în care dezbatem o parte din portofoliul Ipso Agricultură: semănători, tractoare, încărcătoare telescopice, utilaje pentru agricultura de precizie. De această dată, sub bagheta Valentinei Stănculescu, pe o vreme extremă, specialiștii de produs Marian Grigore, Costin Moțoiu, Adrian Călin au povestit despre ce au mai bun dintre utilajele pe care le folosiți în această perioadă pentru pregătirea culturilor viitoare. Apoi, împreună cu George Calița, am vizitat o fermă complexă în judetul Satu Mare, unde am văzut la lucru un încărcător telescopic mânuit de Andrei Braun și Zsolt Batori.

Toate șapte-s norocoase

Data difuzării: 24 octombrie 2021
Emisiune-42-2021---Toate-sapte-s-norocoase---HD-1080-25p
Tema: "Toate șapte-s norocoase" se intitulează acest episod din Euroferma în care DLG InterMarketing în asociere cu AGRITECHNICA a organizat, în ziua de 7 octombrie 2021, evenimentul în câmp DEMO DAY, pentru prezentarea tehnologiilor de ultimă generaţie destinate sectorului vegetal: tehnică de recoltat, tehnică de transport şi tehnică de depozitare.
Nu doar imaginile ce surprind în lucru 7 modele diferite de combine sunt valoroase, ci și interviul acordat de Florin Neacșu - director al NHR Agropartners, Radu Grigorașcu - specialist produs recoltare al Agroconcept sau Ștefan Țicău - specialist produs recoltare IPSO, ci și opinia fermierilor Nicu Vasile - președinte LAPAR și Valentin Popa, despre cerințele pe care le au de la mașina de recoltat.

An de floare

Data difuzării: 17 octombrie 2021
Emisiune-41-2021---An-de-floare---HD-1080-25p
Tema: Anul acesta în multe ferme din România, floarea-soarelui a fost regină. Este posibil ca această situație să fie influențată și de prețurile foarte bune la vânzarea florii soarelui, e adevărat și grâul s-a vândut ceva mai bine anul acesta dar grâul, parcă a promis mult și a dat mai puțin pe lângă floarea soarelui care a promis puțin și-a dat mult.
BASF a adus de curând în portofoliu câțiva hibrizi de floarea-soarelui LORIS, COLORIS, ALURIS, ACORDIS, iar noi am văzut spectacolul oferit de hibridul DRACARIS în cultura a doua, la irigat, în zona Segarcea în ferma domnului Dan Andrei.
Noutățile din portofoliu prezentate de Marius Stanciu includ și o noua marcă de hibrizi denumita InSun.
Liviu Chira spune că: atenția pentru protectia culturii de floarea soarelui creste de la an la an, odată cu invazia bolilor sau a dăunătorilor, iar compania BASF are produse în portofoliu pentru o oferi această protecție.

Erbicidarea de toamnă

Data difuzării: 10 octombrie 2021
Emisiune-40-2021---Erbicidarea-de-toamna---HD-1080-25p
Tema: Nu lăsa pe primăvară ce poți face toamna se putea intitula această ediție, dar noi am numit-o simplu erbicidarea de toamnă.
Agricultura este o artă, ai putea să spui atunci când bei un pahar de vin excelent. Este un joc de noroc în care e posibil să câștigi sau să pierzi, dar este jucat cu răbdarea și cu banii fermierilor. Este însă și o luptă nedreaptă cu factorii meteo, cu buruienile și bolile greu de controlat.
Ce au fermierii la îndemână? Cercetarea. Giganții industriilor din domeniul agricol alocă sume uriașe, pe zi, pentru produse și tehnologii care să facă față acestor provocări climatice.
Astăzi vorbim despre erbicidarea din toamnă, o tehnologie recent utilizată în România, alături de Cosmin Viziru și Stanca Necula, Marius Botea, Alexandra Petcuci, Adrian Ionescu, Claudiu Spiridonescu, Costin Telehuz și Valerian Iștoc.

Un ochi râde, unul plânge

Data difuzării: 3 octombrie 2021
Emisiune-39-2021---Un-ochi-rade-unul-plange---HD-1080-25p
Tema: Suntem în acest an în situația unui ochi care râde și unul care plânge, deoarece banii obținuți după vânzarea recoltei trebuie întorși pământului, iar prețul îngrășămintelor a crescut aproape s-a dublat. Conștienți de problemele fermierilor, deschidem astăzi discuția despre această majorare a prețurilor cu producători, distribuitori și oameni ce cunosc acest domeniu, Călin Pop, Valerian Iștoc, Marcel Sîrghiac și Marius Gârbea. Simțim îngrijorările din partea fermierilor Cosmin Iancu și Tiberiu Stan, iar Maria Cîrjă - director Corteva, pansează rănile deschise ale buzunarelor prin asigurarea că prețurile la semințe nu vor crește semnificativ.

Ziua florii însorite, partea 2

Data difuzării: 26 septembrie 2021
Emisiune-38-2021---Ziua-florii-insorite-partea-2---HD-1080-25p
Tema: Între nebuloasa creată de legislația europeană, între vânzarea produselor agricole de la nord la sud, între secetă și furtuni puternice se află fermierul român, moldovean, surprins în această ediție, în momente de sărbătoare câmpenească.
Vocea fermierului Tiberiu Stan ne-a fost coloană vertebrală pentru aceste 2 ediții, pe care am legat neuronal toate verigile aflate în jocul serios al agriculturii. Am aruncat muguri de semințe și discuții despre hibrizii de floarea soarelui și viitorul acestei culturi cu Andrei Ciocoiu - Corteva. Am combinat totul cu discuțiile despre noua combină TRION cu Eugen Gruia, dar înainte le-am prelucrat și apoi semănat cu implementele AMAZONE.
Am îmbogățit emisiunea cu Marius Gârbea, cel care a îmbogățit solul cu îngrășămintele Agrisol.

Ziua florii însorite

Data difuzării: 19 septembrie 2021
Emisiune-37-2021---Ziua-florii-insorite---HD-1080-25p
Tema: 14 septembrie 2021, Podu Iloaiei, județul Iași – AGRISOL România în parteneriat cu Asociația Grânarii, au organizat cel mai mare eveniment agricol din zona Moldovei – Sfatul Grânarilor - „Sărbătoarea Florii Însorite”. Peste 500 de fermieri au participat la acest eveniment ce a fost ca o adevărată expoziție în aer liber dedicată florii soarelui. AGRISOL este brandul de îngrășăminte al Romchim Protect Bacău, companie românească 100%. Marius Gârbea știe mai multe despre activitate companiei și despre produsele necesare oricărei culturi.
Semănată din timp și îngrijită corespunzător, ajunsă la maturitate este gata de vânzare în condiții bune. Un partener de termen lung este Prutul din Galați, gata de achiziție și continuarea activității alături de fermieri cu echipa condusă de Claudiu Spiridonescu.

Bogăția și agricultura

Data difuzării: 12 septembrie 2021
Emisiune-36-2021---Bogatia-si-agricultura---HD-1080-25p
Tema: Am fost pe câmp, l-am găsit pe Cosmin Iancu, semăna rapiță. Ne-am așezat spate în spate, l-am provocat la discuții despre bogația în agricultură, am căutat în pământ banii și am realizat o nouă ediție a emisiunii Euroferma.

Angajamente în agricultură

Data difuzării: 5 septembrie 2021
Emisiune-35-2021---Anagajamente-in-agricultura---HD-1080-25p
Tema: V.A. Intertraining Austria, acționarul principal al companiei NHR Agropartners, investește în continuare în sedii și în agricultura din România.Zona Constanța a fost aleasă în urmă cu câțiva ani, ca loc în care să fie construită o nouă filială a companiei, spune Anamaria Damian, deoarece este o zonă cu fermieri serioși muncitori și fideli brandului.
Doamna Monika Puiu, fost director al acestei companii, a avut un vis despre cum ar arăta acestă locatie, iar realizarea finală, depaseste asteptarile.
Despre anul 2021 se va vorbi de acum încolo ca an de referință pentru polica Europeană. România și-a depus pe 31 mai planul prin care solicită 14,3 miliarde de euro în subvenții și 15 miliarde de euro sub formă de credite, dar planul nu i-a fost încă aprobat. Cum se vede acest plan la BRUXELLES ne avertizează Europarlamentarul Carmen Avram, într-un episod din seria transmisiunilor EU esti TU.
Care sunt principalii hibrizi de floarea-soarelui din portofoliul Corteva, cu care compania se poate mândri, aflăm de de la Andrei Ciocoiu, reprezentant al companiei.

Moda și agricultura

Data difuzării: 29 august 2021
Emisiune-34-2021---Moda-si-agricultura---HD-1080-25p
Tema: Despre agricultură se poate vorbi în multe feluri, comparând-o cu muzica, pictura, știința etc. Vă propunem în această ediție Euroferma, să vedeti agricultura și moda, pe podiumul de la Drajna sub semnătura renumitului designer german - Saaten Union. Mulțumim intervievaților noștri: Mihai Mirițescu, Ionuț Bărbulescu și Marius Crețu.

Toți pentru agricultură, partea 2

Data difuzării: 22 august 2021
Emisiune-33-2021---Toti-pentru-agricultura-partea-2---HD-1080-25p
Tema: Am continuat în această ediție subiectul început în ediția precedentă, dezvoltat în platforma Lidea de la Drajna. Am completat de această dată cu subiectul fertilizării pe care l-am abordat cu Mihai Postelnicu, reprezentantul Smartfert. Încheiem cu un subiect legat de mecanica agricolă: lansarea în România a celei mai noi game de combine Claas, Trion.

Toți pentru agricultură

Data difuzării: 15 august 2021
Emisiune-32-2021---Toti-pentru-agricultura---HD-1080-25p
Tema: Bucuria revederii oamenilor dragi pe care îi veți întâlni în emisiunea din această duminică, am simțit-o și noi în câmpul de la Drajna, în platforma demonstrativă a geneticii semințelor Lidea, alături de Diana Tănase, Adrian Geană și Florin Guloiu.
Deși suntem într-o platformă de porumb și floare, fermierii se gândesc deja la înființarea culturilor de cereale.
Produsul Kinto Plus de la BASF este acum prezent și în Romania și are menirea de a proteja încă de la însămânțare cultura de un spectru larg de boli cu transmitere prin sol sau semințe.
Vă invit să stați comod în fața televizorului și să aflați despre modalitățile de vânzare a florii soarelui, care se apropie de recoltat, oferite de Prutul S.A.

Pământ și apă

Data difuzării: 8 august 2021
Emisiune-31-2021---Pamant-si-apa---HD-1080-25p
Tema: Într-un an ploios e timpul să vorbim despre irigații. În ferma ISOLDE Farms am ajuns în luna iulie, când se iriga din plin cultura de porumb și soia.
Acolo ne-a întâmpinat Aurel Voinea, tehnicianul fermei pentru instalațiile de irigat, instalații ce au fost livrate și montate de departamentul de irigații al companiei IPSO Agricultură.
Scopul acestui departament este de a oferi soluții complet personalizate conform condițiilor din teren, consultanță în ceea ce privește alegerea echipamentelor de irigat de la firma austriaca Bauer & Euromacchine, spune Andrei Țicău specialistul de irigații al companiei.
La rubrica "E vremea tratamentelor”, Cătalin Viziru - director marketing FMC Agro România alături de Otilia Cotună, cercetător la SCDA Lovrin, atrag atenția asupra dăunatorilor Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) și dăunătorul Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor) la cultura de porumb. Capcanele de monitorizare din programul ARC Farm Intelligence, le-am întâlnit inclusiv în ferma ISOLDE Farms.

Profesioniștii rapiței

Data difuzării: 1 august 2021
Emisiune-30-2021---Profesionistii-rapitei---HD-1080-25p
Tema: Cine a zis că evenimentele din câmp sunt previzibile și monotone însemnă că nu a fost la evenimentul "Profesioniștii Rapiței", organizat de Saaten și Rapool. Hai să ne jucăm împreună, cu rapița și tehnologia, par să spună organizatorii, și nu pe calculator ci în câmp, în condiții reale. Fermierii au avut ocazia să facă ce tehnologie au dorit, testând hibrizii din genetica Rapool - crescând sau scăzând tehnologia (pe banii altuia). La final premiile au fost acordate pe baza rezultatelor de eficiență. Tehnologiile aplicate au avut prețuri de la 2158 până la 3035 ron/ha. Cine a câștigat?
Intriga apare pe sfârșit, când momentul recoltării aduce 2 combine pe teren... că așa-i în fermă, și 6 câstigători în loc de 3... că așa-i în viață. Printre "concurenți" sunt și Gheorghe Lămureanu și Daniel Gheordunescu intervievații nostri, iar din partea organizatorilor explică regulile “jocului'' Alina Petrea și Mihai Mirițescu.

La Viniata

Data difuzării: 25 iulie 2021
Emisiune-29-2021---La-Viniata---HD-1080-25p
Tema: După 4 etape regionale, concursul național „Povești cu vinuri românești” a desemnat cele mai bune vinuri roșii, roze și albe din țară pentru marea finală din 15 iulie 2021, ale carei câștigători au fost:
  • Vinuri albe - Casa de Vinuri Iordache, Drăgășani - Sauvignon Blanc, 2020, demisec
  • Vinuri rose - PF Apostol Radu Costel (Crama Tata și Fiul) - Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, 2019, demidulce
  • Vinuri roșii - Crama V. Inc - Cabernet Sauvignon, 2018, sec
Robert Băicoianu povestește partea tehnică a operațiunilor din vie iar Dorin Popa povestește vinul prin ochiul profesionist al degustătorului autorizat.
BASF aduce pentru prima oară un produs dedicat bolilor lemnului din vița-de-vie și se declară gardianul viței de vie.
La rubrica - E vremea mașinilor, interviul cu Anamaria Damian, directorul NHR Agropartners, atrage atenția asupra scumpirilor și implicit a lipsei de stocuri de mașini și utilaje din toată Europa, indiferent de producător, ceea ce duce la timpi de livrare crescuți. Echipa NHR Agropartners a reușit să adune la timp din stocurile găsite în țările vecine, securizând astfel, pe cât posibil, stocurile ce trebuie să ajungă la timp către fermieri.

Se strânge grâul

Data difuzării: 18 iulie 2021
Emisiune-28-2021---Se-strange-graul---HD-1080-25p
Tema: Se stânge grâul am intitulat această ediție și spunem asta după ce anul trecut, nu am fost la recoltatul cerealelor. La Holdeagri suntem pentru a 2-a oara, după ce în luna mai, am fost să vedem câmpurile de rapiță, acolo unde s-au aplicat pentru testare fertilizatori foliari.
Astăzi recoltăm grău cu noile combine din gama CR 9.90 de la New Holland și livrate la timp pentru recoltare de Agroconcept, și vorbim cu ing. agronom Marius Botea, consultantul grupului.
La rubrica E vremea mașinilor, avem ocazia să facem cunoștință cu noul T8 Genesis, unicul din România într-o ediție limitată, prezentat de Alin Badea.

Utilaje de ocazie

Data difuzării: 11 iulie 2021
Emisiune-27-2021---Utilaje-de-ocazie---HD-1080-25p
Tema: Sunt diverse motivele pentru care un fermier alege să achiziționeze utilaje agricole SH. Dar știați că se pot achiziționa și din România cu verificări făcute de profesioniști și cu metode de finanțare flexibile? În vizita la Centru de utilaje de ocazie - IPSO de la Fetești, Valentina Stănculescu a avut norocul să vorbescă cu directorul centrului, domnul Vlad Miron.
Discutiile despre glifosat sunt încă fierbinți. Când se aplică și ce greșeli pot face fermierii în aplicarea lui ne spune Bogdan Soare, specialistul de produs al companiei BAYER.

Mulțumim fermierilor!

Data difuzării: 4 iulie 2021
Emisiune-26-2021---Multumim-fermierilor---HD-1080-25p
Tema: Emisiunea din acestă duminică, am intitulat-o Mulțumim Fermierilor după numele campaniei BASF.
Drumurile ne-au purtat la legumicultori, familia Jianu și tânărul Bogdan Hoarcă, din Izbiceni și la Casa de Îngrijire Persoane Vârstnice din Slatina, acoperind astfel întregul traseu de producere și donare al legumelor. Am completat această faptă bună cu inițiativa noastra de a ajuta un tânăr fermier să iși construiască propriul solar.
Continuând linia emisiunii, grupul SDF prin vocea doamnei AnaMaria Damian spune că: Fermierii pot fi eroii comunității lor.

Efervescență agricolă

Data difuzării: 27 iunie 2021
Emisiune-25-2021---Efervescenta-agricola---HD-1080-25p
Tema: După un an agricol extrem cum a fost 2020, la care s-au adăugat limitările pandemiei, în ferma familiei Telehuz, am văzut o demonstrație de soiuri de grâu în Bărăgan. Vă invităm alături de Florin Neacșu și Dragoș Costin Telehuz să descoperiți agricultura performantă din județul Ialomița.

Ameliorăm pentru viitor

Data difuzării: 20 iunie 2021
Emisiune-24-2021---Amelioram-pentru-viitor---HD-1080-25p
Tema: Ameliorăm pentru viitor este titlul acestei emisiuni dar și sloganul companiei Saaten Union. Este o ediție dedicată curajului, muncii asidue și efortului depus în slujba fermierului de-a face cunoscute produsele din portofoliul Saaten Union România.
Echipa Saaten Union afișează nu doar într-un print, într-un catalog, portofoliul de produse al companiei ce îl arată bob cu bob, plantă cu plantă în câmpul de la Drajna, în condiții de tehnologie medie. Mihai Mirițescu, Cornelia Pistol, Marius Crețu, Alina Petrea, detaliază pentru telespectatorii Euroferma noutățile din Catalogul - Câmp de la Drajna.

Agricultura la feminin

Data difuzării: 13 iunie 2021
Emisiune-23-2021---Agricultura-la-feminin---HD-1080-25p
Tema: În cadrul evenimentul Media Club a fost anunțată relansarea programului TalentA 2021, program pe care Corteva Agriscience îl organizează pentru doamnele fermier al doilea an consecutiv, ca parte a obiectivelor sale de durabilitate.
Tot aici, directorul Jean Ionescu a anuntat rezultatele financiare ale grupului și noutățile ce urmează să fie introduse în portofoliu, de anul viitor.
Prezentă la eveniment, d-na Alina Crețu a subliniat că LUMISENA este produsul pe care fermierii îl asteptă pentru prevenirea manei la floarea soarelui.
Despre cât de informate sunt femeile din mediul rural în privința noilor tehnici de ameliorare genomică din agricultură și despre necesitatea introducerii în cadrul programului TalentA a unui astfel de curs, vorbește cu pasiune Cristina Cionga.

2021 cu speranțe

Data difuzării: 6 iunie 2021
Emisiune-22-2021---2021-cu-sperante---HD-1080-25p
Tema: Am întâlnit și fermieri fericiți se putea intitula pe larg această ediție. La Botoșani acolo unde Agroconcept a deschis al 15-lea sediu, în cel de al 5-lea an al existenței lor, am întâlnit fermieri pentru care 2020, nu a fost un an dezastruos. Acolo unde ploaia a ajuns, la timp, producțiile și prețurile au fost satisfăcătoare.
Sergiu Andriesei este responsabil de “mersul” combinelor și tractoarelor New Holland în zona Botoșani. Apariția în premieră a tractorului T8 Genesis nu a trecut neobservată; iar Daniel Florici se bucură să îl testeze chiar și în sediu, alături de Bogdan Ciobanu specialistul companiei Agroconcept. Vadislaw Petriceac și Toader Radu sunt fermierii cărora le mulțumesc pentru prezența optimistă din această ediție.

Agricultura se moștenește

Data difuzării: 30 mai 2021
Emisiune-21-2021---Agricultura-se-mosteneste---HD-1080-25p
Tema: Puține afaceri rezistă în România, iar cele din agricultură sunt cele mai expuse riscurilor incontrolabile ale climei.
Ferma Agromec Vișina împlinește anul acesta 30 de ani de activitate. Deși pare puțin, în această fermă, agricultura se moștenește de cel puțin 4 generații. Ștefan Stănescu este acum cel care trebuie să facă afacerea, nu doar să reziste ci să fie profitabilă. Și-a luat alături consultanți, prieteni și parteneri și are grija ca cei 49 de angajati să nu părăsească corabia.
Grâul este cel pe care-l avem în vedere în această ediție și-l studiem alături de dr. ing. Liviu Dincă.

Regina galbenă

Data difuzării: 23 mai 2021
Emisiune-20-2021---Regina-galbena---HD-1080-25p
Tema: Toți și totul pentru rapiță, s-ar putea numi emisiunea din această săptămână.
Dispuși să împărtășească, difuzăm informațiile despre cultura de rapiță din ferma Agromec Vișina, întâlnindu-ne cu Ștefan Stănescu și consultantul Liviu Dincă.
Cât s-a semănat, la ce adâncime, ce densitate, ce lucrări ale solului au fost făcute? Răspunsuri la toate acestea sunt oferite cu generozitate de intervievații mei. Sigur mai au secrete despre cum fac să obțină profit în fermă, dar... mai sunt și alte ediții în lucru.
Timid se fac demonstrații în câmp alături de fermieri. IPSO Agricultură a organizat un workshop pentru lucrările solului. Mereu vom discuta despre tipul de prelucrare a solului: cu plug, sau minimum tillage.
Plugul îmbunătățit de la KUHN povestit pe larg de Laurențiu Gheorghe.

Vinul bun din via sănătoasă

Data difuzării: 16 mai 2021
Emisiune-19-2021---Vinul-bun-din-via-sanatoasa---HD-1080-25p
Tema: Încheiem periplul nostru pe urmele poveștilor cu vinuri românești la Ciumbrud, la Pivnița Savu, alături de Sergiu Savu și specialistul companiei BASF, Mihail Manolache. Tânărul fermier și eonolog ne-a convins cu vinurile sale și că poate participa cu succes la orice concurs cu pretenții.

Via sănătoasă

Data difuzării: 9 mai 2021
Emisiune-18-2021---Via-sanatoasa---HD-1080-25p
Tema: Din seria emisiunilor dedicate viței de vie și vinului, am ajuns în regiunea Muntenia, la crama Avincis din podgoria Drăgășani. Alături de Lucian Gaidanof și de reprezentantul BASF, Victor Holban, am discutat despre sănătatea viței de vie și implicațiile acesteia într-un vin de calitate. Emisiunea am completat-o cu descrierea unui utilaj de stropit via prin vocea lui Florin Neacșu, director general adjunct NHR Agropartners.

Povești și realități agricole

Data difuzării: 25 aprilie 2021
Emisiune-16-2021---Povesti-si-realitati-agricole---HD-1080-25p
Tema: Vorbim și astăzi despre vinuri, despre concursuri cu vinuri românești în zona Moldovei de data aceasta. Am ales ca loc de discuție crama “Tata și fiul” din zona Vrancea, stând de vorba cu Radu Costel Apostol și Carmen Stoica, reprezentantul zonal al BASF.
În rubrica “vremea mașinilor”, Valentin Cojocaru, reprezentantul NHR Agropartners, ne vorbește despre semănătorile Sigma de la Sfoggia.

Pasiune și profit

Data difuzării: 18 aprilie 2021
Emisiune-15-2021---Pasiune-si-profit---HD-1080-25p
Tema: Deja a devenit o tradiție a emisiunii, ca la început de primăvară, de sezon apicol, să mergem la Blaj și să ne întâlnim cu stupari și procesatori de miere. Cum contextul actual nu a permis organizarea “Sărbatorii Mierii”, am fost și am vorbit despre dificultățile ultimilor doi ani pentru acest sector cu Victor Mateș, fondatorul Apidava. Și pentru că la câțiva kilometri, în același județ, am întâlnit un producător de rulouri de gazon, am stat de vorba cu Florin Mărginean, proprietarul Toskana Garten, despre plantarea și îngrijirea gazonului.

Afinul revine

Data difuzării: 11 aprilie 2021
Emisiune-14-2021---Afinul-revine---HD-1080-25p
Tema: Afinul este unul dintre cei mai apreciați arbuști fructiferi, o astfel de cultură putând fi productivă chiar și după 30 de ani de la înființare. O recoltă bogată și sănătoasă depinde și de modul în care efectuezi lucrările agrotehnice necesare întreținerii culturii de afin. Acestea se referă în mod special la întreținerea solului, conducerea plantelor, irigare, tăierile de întreținere, rodire și regenerare, fertilizare la momentul optim. Pe lângă aceste operațiuni, la fel de importante sunt, însă, și măsurile fitosanitare de prevenire și combatere a buruienilor (erbicidare), bolilor (fungicide) și a dăunătorilor (insecticide).
Toate acestea dar și altele discutate pe larg cu Georgiana Bebeșelea - reprezentant BASF.

Povești cu vinuri

Data difuzării: 4 aprilie 2021
Emisiune-13-2021---Povesti-cu-vinuri---HD-1080-25p
Tema: De 6 ani, BASF scrie poveștile cramelor de până la 100 de hectare, încurajează producătorii, îngrijește via și oferă premii pentru vinurile excelente. Străbatem țara în cele 4 zări și spunem împreună povești ce vor avea un final fericit în luna mai, când se vor alege finaliștii concursului.
Incepem azi în Valea Călugărească alături de Cristian Tudor, enologul cramei Domeniu Aristiței.
Detalii despre condițiile de participare la concurs aflăm de la Victor Holban, reprezentantul companiei BASF.

Agricultura continuă, partea 2

Data difuzării: 28 martie 2021
Emisiune-12-2021---Agricultura-continua-2---HD-1080-25p
Tema: Pe 23 februarie 2021 New Holland Agriculture a organizat o conferinţă de presă online pentru a face cunoscută strategia companiei, dar şi oferta de produse pentru acest an. Noutăţile prezentate au acoperit toată gama de produse: tractoare, combine, prese de balotat, încărcătoare frontale şi echipamente agricole. Preşedintele companiei, Carlo Lambro, a susţinut evenimentul şi a invitat specialiştii de produs pentru a oferi detalii tehnice.
IN MEMORIAM - MIRCEA CHETRONE
O veste tristă a îndurerat agribusiness-ul românesc. Optimist și plin de speranță, dr. ing. Mircea Chetrone, fost cadru didactic la disciplina Fitotehnie, Facultatea de Agronomie din cadrul USMAV Iaşi și Marketing Manager al companiei BASF România, a pierdut lupta cu virusul nemilos, Covid-19, plecând nedrept şi mult prea devreme spre o lume mai bună. Difuzăm în această ediție unul din cele mai frumoase momente realizate împreună.

Agricultura continuă

Data difuzării: 21 martie 2021
Emisiune-11-2021---Agricultura-continua---HD-1080-25p
Tema: Și în această ediție dorim să vorbim despre adaptări, îmbunătățiri, descoperiri, pe care companiile din agribusiness le pregătesc fermierilor.
Ce nou în lumea mașinilor aflăm într-un dintr-un comunicat de presă al evenimentului prin care compania CLAAS și-a dorit să marcheze trecerea tractorului Arion într-un mou stagiu de emisii STAGE V.
Ce e nou în lumea fertilizanțintilor? Cât de importanți sunt biostimulatori? Răspunde și face recomandări fermierilor, CICh - Combinatul de Îngrășăminte Năvodari prin vocea doamnei Cerasela Achim.
Insecticidele sunt cele mai afectate de condițiile Europene privind reducerea produselor de protecția plantelor în culturile agricole. Orice nou insecticid apărut și dezvoltat care să respecte cerințele Uniunii Europene, este un subiect important pentru fermieri. Despre insecticidul TRANSFORM ne vorbește Adrian Ionescu reprezentant al companiei CORTEVA.

Oportunități și decizii

Data difuzării: 14 martie 2021
Emisiune-10-2021---Oportunitati-si-decizii---HD-1080-25p
Tema: Un eveniment care trebuia să aibă loc la Zweibrucken - Germania, s-a mutat și s-a transformat într-o întâlnire restrânsă cu fermierii la Craiova.
Pandemia a împiedicat fermierii să ajungă la fabrica de combine John Deere , dar nu a împiedicat combinele să ajungă la fermierii români.
Ce au dorit să transmită la această întâlnire, aflăm de le Ștefan Țicău și Călin Adrian pe care Valentina Stănculescu, i-a intervievat la Craiova cu ocazia COMBINE CAMP desfășurat la sediul IPSO.
În ciuda dificultăților legate de despăgubirile pentru seceta de anul trecut, fermierii își vor continua activitatea. Ce noutăți are în portofoliu CORTEVA Agriscience pentru semințe și pentru produse de protectia plantelor, aflăm de la Maria Cîrjă.

Nou în agricultură

Data difuzării: 7 martie 2021
Emisiune-9-2021---Nou-in-agricultura---HD-1080-25p
Tema: Agricultura nu poate fi pusă pe pauză, indiferent de condițiile economico-politice sau agronomice. Acesta este motivul pentru care am reluat discuțiile privind noutățile din portofoliile companiilor partenere. Pe parcursul mai multor ediții vom aduce în fața dumneavoastră, ce este revoluționar și nou din toate domeniile agriculturii. Astăzi este momentul companiilor Saaten Union prin vocea lui Mihaiu Mirițescu, director general, al IPSO Agricultură alături de Cosmin Miroiu și Corteva împreună cu Alexandra Petcuci.

Evenimente agricole

Data difuzării: 28 februarie 2021
Emisiune-8-2021---Evenimente-agricole---HD-1080-25p
Tema: Inspirat din moda anilor '50-'60, evenimentul Revyluția de BASF, a putut fi vizionat din propria mașiăa, în cinematogafele în aer liber, de tip drive-in. Acesta ne-a oferit și nouă ocazia unui prim interviu drive-in alături de Silviu Roșca.
Din același motiv pandemic, APPR a făcut un "congres la distanță" care a fost moderat de Andrei Ostroveanu și în care aflăm opinii bine motivate ale lui Nicolae Sitaru, Daniel Buda și Tiberiu Stan.

Avem viitor pentru fermieri?

Data difuzării: 21 februarie 2021
Emisiune-7-2021---Avem-viitor-pentru-fermieri
Tema: Titlul emisiunii "Avem viitor pentru fermieri?" este inspirat de însăși tema conferinței organizate de compania norvegiană Kverneland, care a împlinit 140 de ani de producție a celui mai vechi și utilizat instrument din agricultură: plugul. Am fost alături de ei pentru a sărbători acest moment dar și pentru a vedea gama de mașini agricole ce a fost prezentată la Agritehnica - Hanovra.
Vizita la Kverneland nu a făcut decât să îmi confirme impasul în care se află agricultura cel puțin cea europeană. Discuția cu fermierul Andrew Ward arată care sunt adevăratele probleme ale fermierilor de pe bătrânul continent.

Profit din floare

Data difuzării: 14 februarie 2021
Emisiune-6-2021---Profit-din-floare---HD-1080-25p
Tema: Deși floarea soarelui pierde teren în ultimii ani, continuă să fie o cultură profitabilă. Aflăm acest lucru de la fermierul Daniel Daia dar și de la specialiștii BASF, Liviu Chira și Marius Stanciu. De la Florin Marin am preluat setările speciale pentru partea de recoltat floarea soarelui.

Culturi sănătoase

Data difuzării: 7 februarie 2021
Emisiune-5-2021---Culturi-sanatoase---HD-1080-25p
Tema: De câțiva ani cu toții vedem cum substanțe active sunt interzise la utilizare, lăsând fermierii fără mijloace de apărare împotriva bolilor și dăunătorilor. Cercetarea și dezvoltarea unor produse este costisitoare și durează. BASF a reușit să aducă în piața românească o revoluție pentru culturile de cereale: Revysol, formulat în mai multe produse despre care am vorbit cu fermierul Ionuț Olteanu și specialistul Silviu Roșca.

Îngrijirea arbuștilor

Data difuzării: 31 ianuarie 2021
Emisiune-4-2021---Ingrijirea-arbustilor---HD-1080-25p
Tema: Se tot vorbește de ferma de familie, de întoarcerea tinerilor plecați la muncă în străinatate, de ajutor și sprijin pentru aceștia.
În ediția aceasta, putem cunoaște familia care se integrează perfect în acest tipar. Zmeură și căpșuni, cu aroma și un gust deosebite - își dorește familia Voicu să ofere celor care cumpără de la ei.

Soia, adevăr și provocare, partea 2

Data difuzării: 24 ianuarie 2021
Emisiune-3-2021---Soia-adevar-si-provocare-2
Tema: În cea de a doua parte a emisiunii dedicate culturii de soia am discutat cu fermierii Nicolae Sitaru și Arnaud Perrein, cu Alin Abălașei – director de vânzări Agrii și Liviu Chira - specialistul pentru această cultură al BASF.

Soia, adevăr și provocare, partea 1

Data difuzării: 17 ianuarie 2021
Emisiune-2-2021---Soia-adevar-si-provocare
Tema: Am reînceput emisiunile tehnice cu care v-am obișnuit. Discutăm în două ediții despre cultura de soia atât în condiții de irigat cât și de neirigat.
Prima parte am abordat-o alături de Cornelia Pistol, Valentin Cojocaru și Arnaud Perrein discutând despre semințe, utilajele de semănat, tehnologiile și problemele întâmpinate în timp.

Cu sau fără aminoacizi

Data difuzării: 10 ianuarie 2021
Emisiune-1-2021---Cu-sau-fara-aminoacizi
Tema: În această ediție, învățăm împreună despre agricultura cu și fără biostimulanți și aminoacizi. Sunt o cheltuială inutilă? Se poate și fără? Ce provocări are agricultura în contestul multor fenomene meteo extreme. Mulțumesc invitaților mei: Octavian Groza - inginer agronom ferma LUX COM Ileana, Bogdan Pintilie - AMEROPA Grains, Marius Zărnescu - inginer agronom și Emilian Tudor - Alchimex.
Stacks Image 140

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 141
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 142
Stacks Image 143
Stacks Image 144
Stacks Image 145