Euroferma emisiune de agricultura zootehnie industrie. Emisiunea TV Euroferma. Stiri agricultura. Euroferma online N24. Anunturi agricole. Idei afaceri agricole, stiri agricole.

Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 129
Stacks Image 131
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 132
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
BASF
Pioneer
Prutul SA
Saaten Union
Nufarm
IPSO AGRICULTURA
Stacks Image 133

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Difuzare
Reluare
Difuzare duminica la ora 15:15.
Reluare luni la ora 08:30.
Reluare sâmbăta la ora 08:30.
Difuzare duminica la ora 13:30.
Reluare luni la ora 13:00.
Reluare sâmbăta la ora 12:00.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Makhteshim Agan Romania
Soprano 125 SC
Zamir 40 EW
Stacks Image 137
Emisiuni 2023
Stacks Image 138
Emisiuni anterioare
Stacks Image 139
Emisiuni 2022

Cunoaștere și recunoaștere

Data difuzării: 25 decembrie 2022
Emisiune-50-2022---Cunoastere-si-recunoastere---HD-1080-25p
Tema: Cunoaștere și recunoaștere

Să fie apă

Data difuzării: 18 decembrie 2022
Emisiune-49-2022---Sa-fie-apa---HD-1080-25p
Tema: Investițiile în sistemele profesionale de irigații permit creșterea randamentului recoltelor cu până la 100%, vor reduce substanțial costurile cu forța de muncă și vor oferi stabilitate și profitabilitate.
După 3 ani de testare a pieței, IPSO Agricultură lansează, având nevoie de apă, departamentul Ipso Irigații. Plecând de la 3 angajați, echipa numără astăzi 15 oameni și au intrat deja în 150 de ferme, montand 400 de dispozitive. Irigașii în fiecare fermă este visul lor și a multor fermieri.
Întrebarea este: se poate face sistem de irigație oriunde? Oricând?

Inovații la EIMA

Data difuzării: 11 decembrie 2022
Emisiune-48-2022---Inovatii-la-EIMA---HD-1080-25p
Tema: Sunt multe puncte de vedere din care putem să privim această expozitie, EIMA 2022, dar noi am preferat să aflăm punctul de vedere al distribuitorilor de utilaje Made in Italy, pe piața din România.
Loredana Marinescu - CESIVO și Radu Lupu - Agrirom Utilaje, alături de Marius Mitra sunt cei care răspund întrebărilor noastre în ediția realizată în standul FALC.

Agricultura pentru vitor

Data difuzării: 4 decembrie 2022
Emisiune-47-2022---Agricultura-pentru-viitor---HD-1080-25p
Tema: Agricultura pentru viitor

Grâul, tratamentul și semănătoarea

Data difuzării: 27 noiembrie 2022
Emisiune-46-2022---Graul-tratamentul-si-semanatoarea---HD-1080-25p
Tema: Am urmărit pe parcursul unui an de zile cultura de grâu a fermei Agro Trust din Giurgiu. Și în această fermă au fost perioade de secetă, care au schimbat cursul etapelor tehnologice pe care și Cristian Coman, agronomul fermei din Giurgiu, le-ar fi ales pentru acest an.
Alături de Cătălin Viziru, directorul de marketing al FMC, parcurgem etapele tehnologice care au condus către o cultură cu producție bună.
Conform calendarului de lucrări viitoare, ne îndreptăm spre o noua etapă de semănat floarea soarelui și porumb (culturile prășitoare).
Tehnica semănatului direct câștigă teren, iar aici semănătorile de precizie de la John Deere, reprezentați în țară de IPSO Agricultură, au un cuvânt important de spus.

Lumea agricolă

Data difuzării: 20 noiembrie 2022
Emisiune-45-2022---Lumea-agricola---HD-1080-25p
Tema: În dicționarul mecanicii agricole, la litera C, Claas a introdus cuvinte noi cu specificații noi: Cemos și Cmatic.
Îți ia o oră să înveți să le folosești, dacă ai mai lucrat pe tractor. Îți trebuie maxim o săptămână să te simți în largul tău alături de ele.
Timp de câteva zile dealerii Claas și-au adunat echipele de vânzări și au învățat de la specialiștii fabricii, adevăratele avantaje ale sistemului Cmatic. Ideea unui consum de combustibil redus încântă orice fermier. Și asta a convins și fermierii prezent și intervievați de noi în această ediție: Iulian Moțoi și Cristian Lungu.
Odată cu prețul combustibilului a crescut și prețul îngrășământului. Ce șanse avem ca prețul acestora să se reducă în viitorul apropiat, ne spune Călin Pop, consultant în agricultură.

Pregătim de floare

Data difuzării: 13 noiembrie 2022
Emisiune-44-2022---Pregatim-de-floare---HD-1080-25p
Tema: Pornind de la ideea că utilajele trebuie întreținute peste iarnă, mergem să vorbim cu Valentin Cojocaru în standul NHR și aflăm că sunt semănători noi în portofoliul companiei. Sfoggia Electra este una dintre ele și e pregătită să semene.
Despre hibrizii noi de floarea soatelui și rezistența lor la dăunătorii actuali, ne povestește pe îndelete Marius Stanciu.
200 lei primește înapoi fiecare fermier ce a achiziționat minim 10 saci de sămânță de floarea soarelui de la BASF.

Prelucrarea solului

Data difuzării: 6 noiembrie 2022
Emisiune-43-2022---Prelucrarea-solului---HD-1080-25p
Tema: Am plecat de acasă sunându-mi obsesiv în minte versurile:
"Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece.”
Și asta având în minte dilema în care se află fermierul român aflat în pragul deciziilor privind lucrările agricole ale solului versus schimbările climatice.
Trebuie să înțelegem că fiecare metodă de prelucrare a solului are avantajele și dezavantajele ei.
Plugul a fost și rămâne prima unealtă care a revoluționat agricultura.
Schimbările climatice cer o lucrare minimă a solului cu pierdere minimă a apei din sol.
Aflat la cheremul vremurilor în schimbare, atât cea climatică cât și cea de prelucrare a solului, compania AMAZONE propune fermierilor atât plug cât și lucrări în minimum tillage. Am vorbit întâi cu Ovidiu Andrei despre ce e nou, apoi cu Sebastian Bala despre plug, dar și cu Paul Bajko despre noile combinatoare din portofoliul Amazone, toate de luat în calcul de către fermierii români.

Porumbul cu apă se face, partea 2

Data difuzării: 30 octombrie 2022
Emisiune-42-2022---Porumbul-cu-apa-se-face-partea-2---HD-1080-25p
Tema: "Porumbul între record și calamitate" aș fi putut intitula această ediție și aș fi fost corectă. (inspirată fiind din interviul cu dl. Traian Cismaș, director al DADR Brăila).
Antiteza este justificată ținând cont că diferența o face prezența apei pentru irigații.
Ediția a 2 a cu ocazia evenimentului marca CORTEVA, care s-a desfășurat în ferma Agro Hagiu din localitatea Viziru, Brăila.
Ingredientele folosite au fost: gazde primitoare Cristinel Brânză și familia Hagiu, banda de picurare și fertirigare, hibrizi de top povestiți de Andrei Ciocoiu, probleme de fermier cu Gavrilă Tuchiluș și directorul DADR Brăila, dl. Traian Cișmaș.
Au mai participat - hibrizii campioni Pioneer cu o contribuție semnificativă de 20 tone.

Porumbul cu apă se face, partea 1

Data difuzării: 23 octombrie 2022
Emisiune-41-2022---Porumbul-cu-apa-se-face---HD-1080-25p
Tema: "Porumbul între record și calamitate" aș fi putut intitula această ediție și aș fi fost corectă. (inspirată fiind din interviul cu dl. Traian Cismaș, director al DADR Brăila, interviu care se va difuza în ediția următoare).
Antiteza este justificată ținând cont că diferența o face prezența apei pentru irigații.
Am realizat 2 ediții cu ocazia evenimentului marca CORTEVA, care s-a desfășurat în ferma Agro Hagiu din localitatea Viziru, Brăila.
Ingredientele folosite au fost: gazde primitoare Cristinel Brânză și familia Hagiu, banda de picurare și fertirigare, hibrizi de top povestiți de Andrei Ciocoiu, probleme de fermier cu Gavrilă Tuchiluș și directorul DADR Brăila, dl. Traian Cișmaș.
Au mai participat - hibrizii campioni Pioneer cu o contribuție semnificativă de 20 tone și capcane inteligente de la Petru Surugiu - Teraseya.

Azot pentru sol, partea 2

Data difuzării: 16 octombrie 2022
Emisiune-40-2022---Azot-pentru-sol-partea-2---HD-1080-25p
Tema: Anul acesta am avut parte de 2 evenimente memorabile și sper ca acestea să capete tradiție.
O să spuneți că sunt atatea altele care ar merita menționate. Eu însă nu mă așteptam să accepte ferma Agro Chirnogi să organizeze un evenimet, la ei "acasă".
Despre beneficiile culturii de soia, ca fixatoare de azot, au propus organizatorii să vorbim de la rădăcinile plantei până la recoltare.
Continuăm discuțiile cu Lucian Buzgugan, Gabriel Ionescu, Maria Cîrjă, Gabriel Ristea, iar lor se mai adăuga cu o privire retrospectivă și una asupra viitorului companiel Claas în România, dl. Jan Hendrik Mohr, aflat în țară pentru a sărbători alături de Filiala Claas Regional România, cei 10 ani de la deschidere.
Al doilea eveniment plăcut și surprinzător este cel sub marca CORTEVA, din ferma Agro Hagiu, depre porumbul irigat prin picurare. Dar asta în edițiile următoare.

Azot pentru sol, partea 1

Data difuzării: 9 octombrie 2022
Emisiune-39-2022---Azot-pentru-sol---HD-1080-25p
Tema: Lucian Buzdugan ne-a fost coloană vertebrală a discuțiior purtate în acestă ediție, realizată în ferma Agro Chirnogi despre cultura de soia.
Iar pe o asemenea structură s-au prins perfect soiurile de soia de la Corteva, povestite de Maria Cîrjă.
Emisiunea a prins foliaj sănătos alături de Gabriel Ionescu - director al noi companii SEEFCO, firmă ce și-a propus să aducă tuturor fermierilor profesioniști din România, rețeta de îngrășăminte complexe pe care Lucian Buzdugan a creat-o și folosit-o în IMB.
Orice cultură se exprimă și se calculează abia la final, când ajunge în buncărul unei combine, iar în acest eveniment, pană și combina a fost una în premieră în România, și vorbită pe larg de Gabriel Ristea.

Să fie zahăr, românesc!

Data difuzării: 2 octombrie 2022
Emisiune-38-2022---Sa-fie-zahar-romanesc---HD-1080-25p
Tema: Situația în industria zahărului nu este nici roză și nici dulce.
Plecând de la seceta ce a redus producțiile potențiale ale acestei culturi și până la situația cultivatorilor de sfeclă, neavând loc de desfacere ca urmare a închiderii fabricilor, toate ne fac să ne gândim la viitorul zahărului românesc.
Fabrica Agrana din Moldova reușește să-și țină fermierii aproape și să fie un contractor stabil în zonă. Acesta este și motivul desfășurării unei întâlniri cu fermierii din zona. Alex Molodoi este un telespectator dar și un intervievat frecvent al emisiunilor noastre si ne explică pe larg situația de la fața locului.
Sămânța dacă este bună îți promite un start bun pentru cultura ta, spune Roxana Gaman, proaspăt ajunsă în divizia KWS pentru culturi speciale, aducând în discuție genetica și problemele cu care ne putem confrunta pe parcursul vegetației.
Dureroasele probleme ale au cultivatorilor din zona Luduș sunt dezvăluiete de Teodor Aflat. Apelul domniei sale este tranșant și disperat - Salvați fabrica de zahăr de la Luduș!

Tehnici de prelucrare a solului

Data difuzării: 25 septembrie 2022
Emisiune-37-2022---Tehnici-de-prelucrare-a-solului---HD-1080-25p
Tema: Tehnici de prelucrare a solului

Anul inovațiilor

Data difuzării: 18 septembrie 2022
Emisiune-36-2022---Anul-inovatiilor----HD-1080-25p
Tema: Anul inovațiilor

Ameliorăm pentru viitor

Data difuzării: 11 septembrie 2022
Emisiune-35-2022---Amelioram-pentru-viitor---HD-1080-25p
Tema: Ameliorăm pentru viitor

Tot așa, dar altfel

Data difuzării: 4 septembrie 2022
Emisiune-34-2022---Tot-asa-dar-altfel---HD-1080-25p
Tema: Tot așa, dar altfel

Tehnologii agricole

Data difuzării: 21 august 2022
Emisiune-32-2022---Tehnologii-agricole---HD-1080-25p
Tema: Tehnologii agricole

Utilaje specializate

Data difuzării: 14 august 2022
Emisiune-31-2022---Utilaje-specializate---HD-1080-25p
Tema: Utilaje specializate

Grâul, combina și recordul

Data difuzării: 31 iulie 2022
Emisiune-30-2022---Graul-combina-si-recordul---HD-1080-25p
Tema: Grâul, combina și recordul

Agricultura și schimbările ei

Data difuzării: 24 iulie 2022
Emisiune-29-2022---Agricultura-si-schimbarile-ei---HD-1080-25p
Tema: Agricultura și schimbările ei

Alături de fermieri

Data difuzării: 17 iulie 2022
Emisiune-28-2022---Alaturi-de-fermieri---HD-1080-25p
Tema: Alături de fermieri

Utilajul potrivit

Data difuzării: 10 iulie 2022
Emisiune-27-2022---Utilajul-potrivit
Tema: Utilajul potrivit

IA în agricultură

Data difuzării: 3 iulie 2022
Emisiune-26-2022---IA-in-agricultura---HD-1080-25p
Tema: Este foarte multă tehnologie în lumea agricolă. Procesele repetitive din cabină se învață de computere ce sunt aplicate în sistemele inteligente ale combinelor sau tractoarelor. Știam că presiunea din anvelope contează să fie adaptată mereu. Acum există un sistem care face asta automat, din cabină, adaptând presiunea în functțe de teren.
Echipa Claas România aniversează în acest an 10 ani de existență in România. Și este gata să dezvăluie tuturor celor interesați sistemele inteligente din mașinile lor.

Soluții inteligente

Data difuzării: 26 iunie 2022
Emisiune-25-2022---Solutii-inteligente---HD-1080-25p
Tema: Soluții inteligente

Evenimente agricole

Data difuzării: 19 iunie 2022
Emisiune-24-2022---Evenimente-agricole---HD-1080-25p
Tema: O emisiune realizată în loturile de testare ale distribuitorului Agrii România în localitatea Iazu, județul Ialomița.
Știm cu totii că, de la teorie la practică este un drum lung. De la catalogul companiilor până la testarea lor în câmp, Agrii a făcut ca drumul să fie mai scrurt și mai bătătorit.
Testăm semințe pentru dumneavoastră, așa s-a născut brandul Atlas, spune Roxana Jercan - directorul diziviei de semințe a companiei.
Ce e mai bun, se testează, se păstrează, se înmulțește și se aduce în fața fermierilor. Densitățile folosite se modifică în funcție de teren, dar ce trebuie urmărit permanent este stabilitatea recoltelor învățăm de la Viorel Dincă.
Laurențiu Țibulcă - director tehnic CPP a aplicat un tablou tehnologic pe care fermierii îl practică, mergând pe analiza eficacității din punct de vedere tehnic dar și economic.
În partea a doua a emisiunii, reporterul nostru Valentina Stănculescu află de la Ștefan Țicău, ce soluții noi de recoltat sunt în portofoliul John Deere.
Sunt multe de aflat despre cum trebuie privite, tratate și recoltate cerealele.
Vizionare plăcută!

Ziua grâului - Bărăgan

Data difuzării: 12 iunie 2022
Emisiune-23-2022---Ziua-Graului-Baragan---HD-1080-25p
Tema: Dacă schimbăm puțin rugăciunea de căpătâi, Tatăl Nostru, înlocuind corespunzător “pâinea noastră” cu grâul nostru, cererea cu “dă-ne-o/ dă-ni-l nouă astăzi,” este cu atât mai valabil, cu cât îl ținem departe de boli și dăunători.
Corteva România a ținut culturile din câmpul demo curate de buruieni și boli. Maria Cîrjă vorbește despre asta și despre ce urmează să vină pe piața din România.
Ziua grâului în Bărăgan a fost un bun prilej să discutăm cu Andreas Telehuz, gazda acestui eveniment, dar și cu Valentin Cojocaru despre lumea mecanicii agricole.

Ziua porților deschise

Data difuzării: 5 iunie 2022
Emisiune-22-2022---Ziua-portilor-deschise---HD-1080-25p
Tema: Pentru emisiunea Euroferma din această duminică am ales ca locație: Drajna - platforma Saaten Union.
Un timp anume, Ziua porților deschise și intervievați care să ne spună despre condițiile din acest an pentru cereale păioase și rapiță. Câmpul a necesitat multă îngrijire, și dacă nu greșesc, Ionuț Bărbulescu a făcut asta cu succes. Mie mi-a fost ușor să mă rujez și fotografiez în rapiță alături de Alina Petrea. Mi-a luat mai mult timp, numărat în ani, să pot face față unei discuții profi despre agricultură cu Dr. Ing. Agronom Mihai Mirițescu.

Povești și vinuri

Data difuzării: 29 mai 2022
Emisiune-21-2022---Povesti-si-vinuri---HD-1080-25p
Tema: E foarte bine cunoscută zicala: vinul fără poveste este doar o băutură. Tocmai acest lucru îl îmbunătățește an de an BASF, organizând concursul “Povești cu vinuri românești”, care a ajuns la final și și-a decernat premiile. Reporterul nostru, Valentina Stănculescu, a descoperit o parte dintre poveștile câștigătorilor.
Ediția emisiunii a fost completată de mesajul IPSO Agricultură în pragul sezonului de recoltat care bate la ușă.

Grijă pentru culturi

Data difuzării: 22 mai 2022
Emisiune-20-2022---Grija-pentru-culturi---HD-1080-25p
Tema: Acest sezon agricol ne-a mai învățat un lucru nou: lipsa tratamentului la sămânță cu neonicotinoide dăunează grav culturilor agricole din România. Nu era o surpriză această afirmatțe. Noutatea constă în apariția necesității acestui tratament și la cultura de grâu, față de porumb și floarea soarelui care erau cunoscute ca “preferate” de dăunatori. Am discutat o serie de probleme și soluții pentru cultura grâului cu agronomii Marius Botea, Ionuț Bărbulescu și fermierul Corniță Georgian.

Pulverizare inteligentă, partea 2

Data difuzării: 15 mai 2022
Emisiune-19-2022---Pulverizare-inteligenta-partea-2---HD-1080-25p
Tema: Am continuat în această ediție vizită la fabrica Toselli din Italia, unde împreună cu proprietarul și Marius Mitra, reprezentantul companiei în România, am analizat utilajele de erbicidat din toate unghiurile. Partea a doua a emisiunii am dedicat-o partenerului Claas care a lansat online configuratorul utilajelor sale pentru România, dar și prezentării semănătorii Preceea de la Amazone.

Pulverizare inteligentă

Data difuzării: 8 mai 2022
Emisiune-18-2022---Pulverizare-inteligenta---HD-1080-25p
Tema: Toți fermierii știu că momentul de aplicat tratamente este cel care asigură profitul. Despre acest lucru vorbim în această ediție a emisiunii, alături de partenerii de la Toselli, producător italian de mașini de erbicidat cu patente unice în piața europeană. Marius Mitra, reprezentantul în Romania al producătorului italian, și Marco Toselli, proprietarul afacerii aflat la a treia generație de dezvoltare, ne-au explicat cele mai importante caracteristici ale produselor pe care le-am văzut în fabrica de la Bologna.

Agricultura conservativă

Data difuzării: 1 mai 2022
Emisiune-17-2022---Agricultura-conservativa---HD-1080-25p
Tema: În emisiunea noastră, de ceva vreme, punem accent pe agricultura conservativă sau cea cu impact mic asupra solului. Pentru a merge pe această cale, toate verigile tehnologice și mecanice trebuie readaptate, dacă doriți să mergeți pe această cale. Acum a venit timpul utilajelor de prelucrat solul înainte de semănat. Astfel, am fost în Italia la fabrica Pasto Agricultura și am stat de vorbă cu proprietarul afacerii, Francesco Pasto. Ne-a ajutat în demersul nostru, Marius Mitra, reprezentantul dealerului român care aduce în țară produsele Pasto.

Dedicați pământului

Data difuzării: 24 aprilie 2022
Emisiune-16-2022---Dedicati-pamantului---HD-1080-25p
Tema: De la experiența unui investitor străin pe pământurile românești, Jim McCarthy, la cea a unui agronom nativ, Ionuț Bărbulescu, am surprins abordări dedicate pământului: unul este aplecat asupra lucrărilor minime și conservative, în timp ce altul se “luptă” cu dăunătorii florii soarelui.

Agricultura inteligentă și soluțiile ei

Data difuzării: 17 aprilie 2022
Emisiune-15-2022---Agricultura-inteligenta-si-solutiile-ei---HD-1080-25p
Tema: Managementul unei ferme eficiente nu mai poate fi gândit în afara tehnologiilor IT. Procesele repetitive și evidența tuturor activităților nu mai poate fi ținută în frâu fără aplicații specializate. BASF este unul din jucătorii serioși în această piață a soluțiilor IT inteligente oferite fermierilor, dincolo de produsele folosite în teren: Agrivi, Xarvio și AgAssist. Apoi, în partea a doua a emisiunii, doi buni prieteni fermieri vorbesc relaxat despre o mulțime de probleme curente sau cu bătaie lungă, asupra managementului fermei.

Tehnologie avansată

Data difuzării: 10 aprilie 2022
Emisiune-14-2022---Tehnologie-avansata---HD-1080-25p
Tema: Un nou sezon agricol tocmai începe, ceea ce înseamnă că avem nevoie de semințe, tratamente și utilajele pregătite să facă față conditților din câmp. Din acest motiv, în prima parte a emisiunii, partener nostru IPSO Agricultură, prin vocea lui Bogdan Aancuței, aduce în atenția fermierilor programele de mentenanță a utilajelor din fermă.
În partea a doua a emisiunii, partenerii de la Corteva, Maria Cîrjă, Florin Guloi, Adrian Ionescu și Alexandra Petcuci, au adus în discuție tehnologia florii soarelui, de la sămânță la recoltat.

Surse și resurse

Data difuzării: 3 aprilie 2022
Emisiune-13-2022---Surse-si-resurse---HD-1080-25p
Tema: Recent a fost lansată în piața românească compania ICL, specializată pe soluții de fertilizare pentru o gamă vastă de culturi. Mulțumesc lui Ștefan Borșos și colegilor săi din boardul internațional pentru interviuri: Franz Prieschl, Elad Aharonson și Artem Rosliakov.
La finalul acestei ediții, discutăm cu Claudiu Spiridonescu, director de vânzări Prutul SA, despre asigurarea necesarului de semințe și inputuri pentru agricultură.

Solul, un ecosistem

Data difuzării: 27 martie 2022
Emisiune-12-2020---Solul-un-ecosistem---HD-1080-25p
Tema: Sunt multe dăți în care i-am avut ca intervievați pe invitații mei de astăzi. Și a ieșit bine de fiecare dată. Bogdan Soare este un fermier care nu mai are nevoie de nicio prezentare, am băut multe cafele împreună, motiv pentru care mânați de ideea de a da mai departe, el oferă câteva cafele lui Dragoș Costin Telehuz.
Sunt însă multe lucruri care se spun între fermieri. Sunt și mai multe lucruri care se spun între doi fermieri prieteni.

Povești cu vinuri românești

Data difuzării: 20 martie 2022
Emisiune-11-2022---Povesti-cu-vinuri-romanesti---HD-1080-25p
Tema: A VII-a ediție a concursului “Povești cu vinuri românești” organizat de BASF a fost un regal în care s-au împletit jocul actoricesc, scenariul și rețeta de îngrijire a viței de vie. De această dată, roboțelul Robert Băicoianu a livrat pasionaților de viță de vie soluția ideală pentru menținerea unei plantații sănătoase.

Agricultura în vreme de război

Data difuzării: 13 martie 2022
Emisiune-10-2022---Agricultura-in-vreme-de-razboi---HD-1080-25p
Tema: Conflictul din Ucraina schimbă total și irevocabil modul de a privi lumea și agricultura. Lupta împotriva lui Putin câștigă în fața luptei împotriva poluării.
Se schimbă și clasamentele producătorilor si exportatorilor de cereale și floarea soarelui. Lupta din Ucraina pare chiar să câștige conflictul până și cu pandemia Covid. Nu era mai potrivit decât acest moment în care să bem o cafea alături de BOBOSCHKO WLADIMIR, un cetățean ucrainean și niciun loc nu era mai potrivit decât cafeneaua dansului din Constanța.

Clientul 001

Data difuzării: 6 martie 2022
Emisiune-9-2022---Clientul-001---HD-1080-25p
Tema: La sfârșitul lunii februarie, întâlnim în câmp, alături de echipa Agroconcept, pe fermierul Liviu Țăpuș, cu care am vorbim despre combine. E normal așa, pentru că un om gospodar își face vara sanie și iarna car.
Mai sunt și alte motive de bucurie pentru firma Agroconcept: acela de a serba alături de Liviu Țăpuș, clientul 001, primul client al companiei. N-au trecut 6 ani și participăm la o nouă achiziție a unei combine din gama CX.

Agricultura azi

Data difuzării: 27 februarie 2022
Emisiune-8-2022---Agricultura-azi---HD-1080-25p
Tema: Și cele bune, și cele rele se spun pe bune, la Congresul al VII-lea al APPR. Alina Crețu - director executiv al APPR ne aduce speranța că vom putea distruge covoarele vegetale chiar și chimic, pentru salvarea rezervelor de apă din sol. Fermierii Nicolae Sitaru și Tiberiu Stan, deși din zone diferite ale țării, cu probleme specifice, găsesc în cadrul APPR puncte comune pentru agenda de lucru a asociației.
Se aduc modificari PNS-ului și se fac planuri pentru un nou târg agricol, de la fermieri pentru fermieri, care va avea loc la Slobozia iar primarul Dragoș Soare spune că doreste să redea zonei importanța pe care o merită.

Actualități agricole

Data difuzării: 20 februarie 2022
Emisiune-7-2022---Actualitati-agricole---HD-1080-25p
Tema: Pentru a aduce fermierii mai aproape de a noile tractoare John Deere împreună cu IPSO Agricultură, au ales modelul de prezentare tip caravană, în care, dacă fermierii nu pot ajunge la fabrică, ajunge fabrica la ei. Așa a ajuns de la Mannheim la Ovidiu, Constanța, Sebastian Frisch, de vorbă cu Valentina Stănculescu, cu care descoperim caracteristicile noilor modele de tractoare 6R.
În a doua parte a emisiunii, avem curaj și discutăm despre neonicotinoide, la o cafea, cu Ștefan Gheorghiță.

Smart technology

Data difuzării: 13 februarie 2022
Emisiune-6-2022---Smart-tehnology---HD-1080-25p
Tema: Cu toții știm cât de căutat și de preferat este pepenele atunci când începe sezonul estival. Cu atât mai mare mi-a fost bucuria să cunosc tinerii fermieri care fac parte din cooperativa agricolă Gheorghe Doja, Ion Florin și Ionel Cârstoiu, specializată în producerea de pepeni care ajung în marile lanțuri de retail și chiar în țări din Europa. Am aflat alături de aceștia și de la Anamaria Petrescu, reprezentant vânzări BASF Agricultural Solutions, care sunt dificultățile acestei culturi dar și solutiile de protejare a acesteia.

Tehnologia XR pentru cereale

Data difuzării: 6 februarie 2022
Emisiune-5-2022---Tehnologia-XR-pentru-cereale---HD-1080-25p
Tema: Vă invit alături de mine să descoperiți doi fermieri din Ghimpați, Dâmbovița, Valentin Mircea și Achim Ion. Fermierul Valentin Mircea este un fermier relativ tânăr dar greu încercat.
Să nu creadă cineva că banii din agricultură se obțin ușor.
Fermierul nostru a încercat și legume, în speță rosii. Și pentru că toată lumea reproșează, că avem legume dar fără procesare, a făcut și procesare și tot nu a rezistat pe piață. A încercat și zootehnie, un capitol la care muzica pe care s-ar putea cânta activitatea din zootehnie, în speță vaca de lapte, ar fi o doină de jale.
Pentru că nu-i este frică de încercări, Valentin Mircea închiriază semănători de precizie, direct în miriște pentru a face comparații în vederea asigurării unui viitor în agricultură.
Ce tehnologie recomandă BASF pentru ținerea bolilor culturilor de cereale sub control vedem astăzi.
Mulțumesc Silviu Roșca.

A fi sau a nu fi rapiță

Data difuzării: 30 ianuarie 2022
Emisiune-4-2022---A-fi-nu-a-nu-fi-rapita---HD-1080-25p
Tema: Jucându-ne cu vorbele, rapița este cu dus și întors… poți să te duci în toamnă la semănat, dar să fii nevoit să o întorci în primăvară.
Tânărul fermier Seihisleam Geylan din localitatea Castelu, m-a învățat o expresie nouă "agro-cerul”. Mi-a plăcut și am reținut-o în contextul în care succesul culturii de rapiță depinde în mare parte de precipitații și condițiile climatice. Dar dacă am reușit să înființăm cultura, ce trebuie făcut din punct de vedere tehnologic, aflăm împreună cu specialistii BASF: Ștefan Popa și Liviu Chira.

Calculând profitul

Data difuzării: 23 ianuarie 2022
Emisiune-3-2022---Calculand-profitul---HD-1080-25p
Tema: Începutul de an se află sub același trend crescător al prețurilor inputurilor, dar și dificultăți de livrare a îngrășămintelor. Discutăm această situație, cu trei distribuitori parteneri ai emisiunii - AGRII prin Marcel Sîrghiac, Prutul prin Claudiu Spiridonescu și Agroind Cauaceu prin Dan Corbuț. La final, vă aducem noutăți de la Corteva, un nou fungicid pentru tratamentul 1 la cereale, Verben, prezentat de Adrian Ionescu.

Culturi de acoperire

Data difuzării: 16 ianuarie 2022
Emisiune-2-2022---Culturi-de-acoperire---HD-1080-25p
Tema: De câțiva ani se vorbește în Franța și în Germania despre culturile de acoperire. Cât de practică este această rețetă tehnologică? Ce avantaje sunt și care sunt culturile care se pretează cel mai bine? Cum se întâmplă practic înființarea și desființarea unui astfel de covor aflăm în această ediție. Ce vrea Uniunea Europeană de la noi prin prea puținul înțeles subiect stocarea carbonului în sol? Inițiem la începutul acestui an discuții pe care vrem să le aprofundăm în edițiile viitoare.

Euroferma veselă, partea 3

Data difuzării: 2 ianuarie 2022
Emisiune-1-2022---Euroferma-vesela-partea-3---HD-1080-25p
Tema: Cum calendarul ne-a pus la muncă încă din primele zile din an, am zis să nu vă sufocăm din prima ediție cu lucruri tehnice și serioase. Am adus în studioul nostru un prieten și profesionist recunoscut, Bogdan Soare, și l-am supus unui tir de întrebări neobișnuite. Știam că poate face față! Stați relaxați și savurați prima ediție din anul 2022 a emisiunii Euroferma.
Stacks Image 140

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 141
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 142
Stacks Image 143
Stacks Image 144
Stacks Image 145