Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

OTP Bank România: Volumul finanţărilor pentru agricultură s-a dublat în 2018

otp-bank-1
OTP Bank România a înregistrat o creştere de 112% a volumului de finanţări noi acordate pentru agricultură în cursul anului 2018, avansul fiind susţinut de cererea ridicată pentru prefinanţarea subvenţiilor pe suprafaţă de la APIA, dar şi pentru finanţări destinate investiţiilor, informează un comunicat al băncii remis miercuri.

OTP Bank România se axează pe dezvoltarea portofoliului destinat sectorului agriculturii prin extinderea şi personalizarea produselor şi serviciilor destinate clienţilor din acest domeniu, adresându-se atât marilor exploatări agricole, cât şi iniţiativelor familiale şi de mici dimensiuni.
Cel mai cunoscut şi accesat produs este creditul pentru daubla prefinanţare a subvenţiilor SAPS, produs unic pe piaţa bancară din România, care permite finanţarea în avans de până la 160%. Ţinând cont de scopul finanţărilor solicitate, creditele destinate clienţilor din sectorul agribusiness se adresează fermierilor care fie au nevoie de finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente, fie au nevoie de investiţii pentru achiziţia de terenuri agricole, de noi utilaje agricole, pentru modernizarea fermelor şi pentru alte activităţi cu scop de dezvoltare, precum cercetarea.
“În ultimii ani, obiectivele fermierilor au ajuns la un numitor comun, iar aceştia au dezvoltat un standard în menţinerea companiilor la un nivel ridicat de activitate şi tehnologizare. Creşterea competitivităţii, creşterea capacităţii, dezvoltarea tehnologică sunt doar câteva dintre obiectivele asumate în ultimii ani. Astfel, fermierii ştiu acum să construiască un plan de afaceri solid, nivelul de educaţie financiară este unul din ce în ce mai ridicat, iar imperativitatea investiţiilor şi a creşterii competitivităţii este conştientizată, la fel ca în orice alt domeniu important din punct de vedere economic”, a declarat Roxana Hidan, director Direcţia IMM OTP Bank România.
Potrivit sursei citate, în ultimii zece ani se observă o tendinţă tot mai puternică a fermierilor pentru exploatarea suprafeţelor mari, astfel că aceştia au investit masiv în tehnologie modernă, iar după echiparea fermelor cu echipamente de producţie performante s-au orientat şi către dezvoltarea silozurilor şi a altor capacităţi de stocare. Capacitatea de investiţie în această direcţie depinde direct proporţional de puterea financiară şi dimensiunea exploatării agricole, fermierii apelând atât la resurse proprii cât şi la fonduri atrase, în special prin proiecte cu finanţare din fonduri europene.
“Există un progres vizibil în ultimii ani, iar sistemele de stocare realizate recent au un grad ridicat de complexitate. Chiar dacă România nu deţine un stoc important de spaţii de depozitare, totuşi, nu mai are deficit în acest domeniu. S-au realizat multe spaţii de depozitare şi această direcţie de integrare a activităţilor este în plină dezvoltare”, a adăugat Roxana Hidan.
OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din septembrie 2018.
OTP Group aniversează anul acesta 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 15 ani de prezenţă de piaţa locală. Grupul bancar are aproximativ 36.000 de angajaţi deserveşte zilnic peste 18,5 milioane de clienţi din 9 ţări.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus