Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

XERION cu șenile și motoare ce respectă standardul de emisii Stage V

Xerion-Stage-V
CLAAS lansează XERION TRAC TS cu patru șenile. Gama de tractoare este prevăzută, de asemenea, cu motoare ce respectă standardul de emisii Stage V și terminalul CEBIS cu ecran tactil. Noul XERION 4200 înlocuiește modelul XERION 4000.

XERION TRAC TS cu până la 530 CP
Noul tractor cu șenile este disponibil în următoarele versiuni: XERION TRAC TS 5000 și 4500 cu o putere de 530 CP/390 kW sau 490 CP/360 kW. Sistemul de șenile furnizat de producătorul olandez Zuidberg este prevăzut cu șenile CAMSO cu o lățime de 30”/762 mm. Acestea măresc cu 25% suprafața de contact cu solul a utilajului comparativ cu cea mai mare anvelopă simplă. Șenilele sunt concepute pentru a asigura o forță ridicată de tracțiune și a minimiza presiunea asupra solului în aproape orice condiții. Echipate cu un sistem de suspensie pendular, șenilele se adaptează perfect la teren și asigură un nivel înalt de confort al operatorului în combinație cu suspensia cabinei.
XERION TRAC TS are o greutate brută de 24 t. Greutatea totală admisă pe șosea este de max. 30 t. În plus, toate versiunile utilajului au o lățime exterioară sub 3 m.

Noul XERION 4200 oferă o putere mai mare a motorului
MTU OM 470 crește puterea motorului din dotarea noului XERION 4200 cu puțin sub 30 CP, până la 462 CP/340 kW, în comparație cu XERION 4000. Astfel, tractorul are o rezervă de putere semnificativ mai mare pentru acționarea echipamentelor auxiliare, de exemplu la împrăștierea îngrășământului. Odată cu trecerea la noul standard de emisii, modelele XERION 5000 și 4500 cu motor MTU OM 471 beneficiază acum și de valori mai mari ale cuplului în gama de turații joase și medii.
Sistemul de post-tratare a gazelor de eșapament – ce include DOC, DPF și SCR – este perfect încadrat în conturul tractorului. Prin urmare, tehnologia de control al emisiilor din dotarea noilor modele XERION nu obstrucționează în niciun fel câmpul vizual al șoferului.
Intervalul de service al noilor motoare este extins la 1000 de ore, dublu față de seria anterioară. Joja a fost înlocuită cu un senzor; nivelul uleiului și cantitatea necesară pentru completare sunt cum afișate în CEBIS. 

Noua cotieră include CEBIS cu ecran tactil
Cabina este acum echipată cu cotieră cu maneta de comandă multifuncțională CMOTION și terminalul CEBIS cu ecran tactil întâlnit la modelele AXION și ARION. Ecranul de 12" îi permite operatorului să aibă o imagine de ansamblu clară asupra setărilor importante ale utilajului și accesul direct la setările direcției, transmisiei și sistemului hidraulic. Pe lângă ecranul tactil, butoanele funcționale de pe maneta de comandă CMOTION și cotieră pot fi liber alocate. Noul ecran de pornire afișează toate butoanele funcționale alocate individual și permite verificarea rapidă a nivelului de ulei direct din cabină. Setările individuale efectuate de operator pot fi stocate pe un stick USB și transferate pe un alt utilaj XERION.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial și în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse: combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.000 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în 2018.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus