Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Agricultura trebuie să ajute la crearea de locuri de muncă pentru tineri, spune candidatul UE la conducerea FAO

tineri-fermieri
Candidatul Uniunii Europene pentru postul de director general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Catherine Geslain-Lanéelle, vrea ca agricultura mondială să ajute la crearea de locuri de muncă pentru tineri, transmite AFP.

"Sunt peste 600 milioane de tineri care vor intra pe piaţa muncii până în 2030 şi avem nevoie să le oferim un viitor acolo unde trăiesc. Sunt convinsă că agricultura, pescuitul, acvacultura şi silvicultura sunt sectoare care ne pot ajuta să creăm locuri de muncă", a apreciat Catherine Geslain-Lanéelle, 56 de ani, într-o conferinţă de presă organizată joi la sediul FAO de la Roma.
În campanie de aproape un an pentru a susţine candidatura franceză şi europeană, Catherine Geslain- Lanéelle susţine că s-a întâlnit cu reprezentanţi din 150 de ţări şi a efectuat peste 60 de vizite.
În cursul audierii sale în faţa consiliului FAO, Catherine Geslain-Lanéelle a pledat pentru o "creştere a productivităţii agriculturii într-o manieră durabilă, pentru ca agricultura să fie mai rezistentă la modificările climatice, reducând pierderile şi risipa". De asemenea, candidatul UE şi-a exprimat dorinţa de a creşte semnificativ investiţiile partenerilor FAO, fie ei entităţi private sau publice, precum Banca Mondială sau Fondul internaţional pentru dezvoltare agricolă (FIDA).
Alegerea celui care îi va succeda în funcţie actualului director general al FAO, brazilianul Jose Graziano da Silva, va avea loc în data de 22 iunie. Pe lângă Catherine Geslain-Lanéelle, prima femei care candidează la acest post prestigios, în cursă mai sunt Ramesh Chand (India), Davit Kirvalidze (Georgia) şi Qu Dongyu (China).

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus