Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

New Holland câștigă premiul Good Design® 2018 pentru conceptul de Tractor pe Gaz Metan

Tractor-pe-Gaz-Metan-1
New Holland a primit prestigiosul premiu Good Design® pentru conceptul de Tractor alimentat cu Gaz Metan din partea Chicago Athenaeum, Muzeul de Arhitectură și Design și Centrul European pentru Arhitectură, Design, Arte și Studii Urbane.

Juriul, format din specialiști în design și industrie, jurnaliști și critici, a premiat tractorul pe metan care reimagineză designul standard al tractorului, dezvăluie o tehnologie a viitorului și deschide calea către noi opțiuni ale tehnologiei alternative în agricultură.
Tractorul pe gaz metan a fost echipamentul selectat de juriu dintr-o vastă flotă de echipamente concurente, aparținând producătorilor de top din peste 47 de țări.
În realizarea acestui tractor, echipa de designeri ai CNH Industrial a regândit designul astfel încât acesta să fie complet compact. De altfel, capota, aripile din față și din spate și rezervorul
fac din acest tractor o apariție foarte elegantă. Grație creșterii suprafeței vitrate cu 20% față de un tractor standard, operatorul are vizibilitate la 360 grade.
Premiul recunoaște cele mai inovatoare și de ultimă generație echipamente în materie de design din toată lumea, iar selecția se bazează pe criterii de calitate a design-ului, funcționalitate și estetică.
În calitate de câștigător al premiului, tractorul pe gaz metan va fi protagonistul Anuarului Good Design 2018-2019.
Carlo Lambro, Președintele New Holland, a afirmat că: Acest premiu prestigios recunoaște abordarea New Holland ca fiind una inovatoare și futuristă: folosirea unor tehnologii avansate, menite să protejeze mediul, vizibilitatea mare a cabinei vitrate în totalitate, ergonomia și operarea intuitivă oferă o idee amplă despre viziunea New Holland asupra viitorului. Tractorul pe metan împinge limitele combustibilul alternativ și pe cele ale tehnologizării agricole în asemenea măsură încât rezultatul nu poate fi decat o agricultură sustenabilă și eficientă.
Tractorul cu gaz metan a fost proiectat pe baza prototipului anterior al tractorului T6 Methane Power pentru a atinge un progres tehnologic semnificativ și dispune de un sistem de propulsie care utilizează o tehnologie eficientă de combustie, dezvoltată de către FPT Industrial, special pentru domeniul agricol. În condiții reale de lucru, tractorul pe gaz metan degajă cu 10% mai puține emisii de CO2 și reduce emisiile totale cu 80% față de un tractor diesel tradițional. Echipa New Holland a reproiectat și structura exterioară a tractorului, inspirându-se din industria auto, astfel că noul utilaj este mult mai compact, iar elementele ce țin de marcă, scaunul în formă de frunză și farurile cu logo-ul New Holland sunt mult mai vizibile.
Tractorul pe metan este la fel de performant și fiabil ca echivalentul său Diesel, dar cu cost de funcționare redus cu 30%.


blog comments powered by Disqus